Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI ξαναρχίζει τις πτήσεις της προς το Sharm el Sheikh
TOs

Η TUI ξαναρχίζει τις πτήσεις της προς το Sharm el Sheikh

Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ήρε την απαγόρευση των απευθείας πτήσεων προς το Sharm el Sheikh. Παρά την απαγόρευση των πτήσεων, η Αίγυπτος έχει παραμείνει δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες και οι τουριστικοί πράκτορες έχουν προσθέσει χωρητικότητα σε άλλα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, όπως τα Hurghada ​​και Marsa Alam.

Η TUI επιβεβαίωσε ότι θα επαναφέρει τα πακέτα διακοπών προς το Sharm el Sheikh, καθώς το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ήρε την απαγόρευση των πτήσεων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει συνεργαστεί με τις αιγυπτιακές αρχές για την αύξηση της ασφάλειας τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από την τρομοκρατική έκρηξη σε ένα ρωσικό αεροσκάφος A321 της εταιρείας Kogalymavia με 224 τουρίστες. Και πρόσθεσε: “Ο αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας εις βάρος των αερομεταφορών παραμένει στην Αίγυπτο. Υπάρχουν όμως πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τις πτήσεις που αναχωρούν από την Αίγυπτο προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα πρέπει να υπάρχει πλήρης συνεργασία με τους αξιωματούχους ασφαλείας στα αεροδρόμια”.

Η απαγόρευση των πτήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου προς και από το αεροδρόμιο του Sharm επιβλήθηκε αμέσως μετά την έκρηξη αεροσκάφους που πετούσε προς την Αγία Πετρούπολη λίγο μετά την απογείωσή του από το αιγυπτιακό αεροδρόμιο.

Παρά την απαγόρευση των πτήσεων, η Αίγυπτος έχει παραμείνει δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες και οι τουριστικοί πράκτορες έχουν προσθέσει χωρητικότητα σε άλλα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των Hurghada ​​και Marsa Alam.

Μόλις το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την άρση της απαγόρευσης των πτήσεων, η TUI δήλωσε: “Το Sharm el Sheikh ήταν πάντα ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους πελάτες μας και χαιρετίζουμε την αλλαγή αυτή στις ταξιδιωτικές οδηγίες από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Θα επανεισαγάγουμε το Sharm el Sheikh, λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση των πελατών και θα συνεργαστούμε στενά με τους συνεργάτες μας σε ξενοδοχεία και αερολιμένες ώστε να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες εν ευθέτω χρόνω”.

Η Αιγύπτια υπουργός Τουρισμού, δρ. Rania Al-Mashat, δήλωσε ότι τα νέα μέτρα ασφάλειας περιλαμβάνουν CCTV (κλειστά συστήματα παρακολούθησης), αυξημένη ασφάλεια στα αεροδρόμια και GPS σε τουριστικά λεωφορεία, τα οποία θα επανεξετάζονται και θα βελτιώνονται συνεχώς. “Χαιρετίζουμε την επιστροφή των Βρετανών τουριστών στο Sharm el Sheikh, η οποία αποτελεί ανανέωση της συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών”, ανέφερε. “Αυτό το βήμα αποδεικνύει τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η αιγυπτιακή κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του κάθε επισκέπτη σε όλους τους προορισμούς της Αιγύπτου και ειδικότερα στο Νότιο Σινά”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024