Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα τουριστική στρατηγική από τον ΕΟΤ με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη
Τουριστική πολιτική

Νέα τουριστική στρατηγική από τον ΕΟΤ με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη

Οι τρεις κύριοι στόχοι της νέας τουριστικής πολιτικής για τα επόμενα 5-10 χρόνια είναι α) διατήρηση του αριθμού των επισκεπτών στη χώρα στο επίπεδο που είναι σήμερα, β) αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική αγορά μέσω συντονισμένου σχεδίου και γ) ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού τουρισμού με σταθερά βήματα και προσήλωση στην αειφόρο ανάπτυξη.

“To Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ αλλάζει την τουριστική στρατηγική της χώρας για το 2020, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που προέκυψαν από την πτώχευση της Thomas Cook. Και η εκστρατεία αυτή θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο έτος”. Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού (F.I.J.E.T.), που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο από τις 21 ως τις 25 Οκτωβρίου 2019, όπου και εορτάστηκαν τα 65 της χρόνια. Στο συνέδριο συμμετείχαν Δημοσιογράφοι Τουρισμού από όλο τον κόσμο με βασικό ομιλητή τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ.

Ο κ. Φραγκάκης περιέγραψε τους “τρεις κύριους στόχους της νέας τουριστικής πολιτικής για τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια” ως ακολούθως:

  • Διατήρηση του αριθμού των επισκεπτών στη χώρα μας στο επίπεδο που είναι σήμερα.
  • Αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική αγορά μέσω συντονισμένου και καλά οργανωμένου σχεδίου.
  • Ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού τουρισμού με σταθερά βήματα και προσήλωση στο μεγάλο στοίχημα της αειφόρου ανάπτυξης.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟ.Τ μίλησε, τέλος, με θερμά λόγια για την προσφορά της F.I.J.E.T., αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην  παγκόσμια τουριστική δημοσιογραφία και κατ’επέκταση, στον παγκόσμιο τουρισμό.


Από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ.: Θεόδωρος Διβάνης, διευθυντής του Αkti Imperial Hotel (οικοδεσπότες του Διεθνούς συνεδρίου), Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Ρόδου, Γεώργιος Ματσίγκος, πρόεδρος της Ενώσεως Διευθυντών Ρόδου, Γεώργιος Παπαθανασόπουλος, εκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ελλάδα, Tijani Haddad, πρόεδρος της F.I.J.E.T. Δημήτριος Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και Μάγδα Καραγιαννιώτου, υπεύθυνη της F.I.J.E.T. για τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Η F.I.J.E.T., με σημαντικότατη παρουσία στα παραπάνω από το 1954, αποτελείται από ένα πολύ μεγάλο αριθμό μελών από όλο τον κόσμο καθώς κι από Εθνικές Ενώσεις Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού από πολλές χώρες. Υπάρχουν μέλη και στην Ελλάδα, ενώ γίνονται κινήσεις για ίδρυση Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού, η οποία θα είναι μέλος της F.I.J.E.T.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024