Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόταση χρηματοδότησης έργων συντήρησης 12 εκατ. ευρώ γαι το Αχίλλειο στην Κέρκυρα
Περιφέρεια

Πρόταση χρηματοδότησης έργων συντήρησης 12 εκατ. ευρώ γαι το Αχίλλειο στην Κέρκυρα

'Ο ΕΟΤ λαμβάνει μέρος θεσμικά στη διαμόρφωση των περιφερειακών προγραμμάτων τουριστικής προβολής, ώστε να βοηθήσει να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν τις μαρίνες, τα υδατοδρόμια, τη διαχείριση απορριμμάτων', δήλωσε από την Κέρκυρα η κα Άντζελα Γκερέκου.

“Η Κέρκυρα και συνολικά τα Ιόνια νησιά μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα εφαρμογής πολιτικών βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, όπου ο ΕΟΤ με την κατεύθυνση του υπουργείου θα συνδράμει κάθε νησί για την καλύτερη προβολή και εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος”. Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, κατά την επίσκεψή της στην Κέρκυρα περασμένη εβδομάδα, Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης κλιμακίου του Υπουργείου Τουρισμού αποτελούμενο από τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα και τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Λούλη.

Η κα Γκερέκου συμμετείχε στις συναντήσεις του κλιμακίου με τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας κα Μερόπη Υδραίου, προς την οποία τόνισε την ανάγκη της από κοινού προσπάθειας τουριστικής ανάδειξης της Κέρκυρας και ανέφερε τις δράσεις του ΕΟΤ για την ενίσχυση της προβολής του νησιού έπειτα και από την πτώχευση της Τhomas Cook, την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα και τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριο, ενώ είχε επαφές και με εκπροσώπους των δήμων και τουριστικών φορέων του νησιού.

Μετά από τις συναντήσεις αυτές, η κα Γκερέκου επισήμανε ότι “ο ΕΟΤ λαμβάνει μέρος θεσμικά στη διαμόρφωση των περιφερειακών προγραμμάτων τουριστικής προβολής και αυτή είναι μία μέθοδος για συνεχή συνεργασία με την περιφέρεια, τους δήμους και τους φορείς, ώστε να βοηθήσει να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν τις μαρίνες, τα υδατοδρόμια, τη διαχείριση απορριμμάτων”.

Ακόμα, η πρόεδρος του ΕΟΤ, μαζί με τον κ. Λούλη, επισκέφθηκαν το “Αχίλλειον” για άμεση ενημέρωση σχετικά με την κατάστασή του, ενώ όπως προέκυψε από τις συναντήσεις και με την άμεση επίβλεψη του υπουργείου, η ΕΤΑΔ ως διαχειριστής του ακινήτου θα υποβάλλει άμεσα στην περιφέρεια πρόταση χρηματοδότησης έργων συντήρησης ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Στη φωτογραφία, η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, με τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, κα Μερόπη Υδραίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024