Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι κερδοφόρες σκανδιναβικές μάρκες της Thomas Cook προσελκύουν 'μνηστήρες'
TOs

Οι κερδοφόρες σκανδιναβικές μάρκες της Thomas Cook προσελκύουν 'μνηστήρες'

Ο βορειοευρωπαϊκός 'βραχίονας' της Thomas Cook περιλαμβάνει κερδοφόρα εμπορικά σήματα, όπως τα Ving στη Σουηδία, Spies στη Δανία και Tjareborg.

Το επιχειρηματικό “παρακλάδι” της Thomas Cook στη Βόρεια Ευρώπη, το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες σε Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Φινλανδία αναμένεται να πωληθεί πριν τα φετινά Χριστούγεννα.

Εκπρόσωπος της μονάδας στη Δανία δήλωσε ότι αυτή έχει προσελκύσει προσφορές από άνω των 10 ενδιαφερόμενων μερών, ύστερα από τη κατάρρευση της μητρικής εταιρείας στη Βρετανία τον περασμένο μήνα.

Ο βορειοευρωπαϊκός “βραχίονας” της Thomas Cook περιλαμβάνει κερδοφόρα εμπορικά σήματα, όπως τα Ving στη Σουηδία, Spies στη Δανία και Tjareborg. Ο βραχίονας αυτός ήταν σε θέση να συνεχίσει τη λειτουργία του, δεδομένου ότι η μητρική Thomas Cook προχώρησε σε ακούσια εκκαθάριση στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επρόκειτο για ξεχωριστή νομική οντότητα.

Πηγή στη Ving δήλωσε: “Δεν εκπλήσσομαι που υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά της (συγκεκριμένης) μάρκας, είναι πραγματικά πολύ κερδοφόρα, είναι στην πραγματικότητα μια αγελάδα που ‘κατεβάζει’ πολύ γάλα”.

Η Lisbeth Nedergaard, εκπρόσωπος της Spies, δήλωσε στο Reuters: “Είμαστε πλέον πιο κοντά από ποτέ και η διαδικασία της εξεύρεσης αγοραστή θα ολοκληρωθεί σίγουρα πριν από τα Χριστούγεννα”. Ήδη, νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο, κατατέθηκε μια μη δεσμευτική προσφορά από ανώνυμο επενδυτή.

Ο όμιλος ιδιωτικών κεφαλαίων Triton, ο οποίος προσπάθησε να εξαγοράσει τη βόρειοευρωπαϊκή επιχείρηση της Thomas Cook στις αρχές του 2019, είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων αγοραστών, σύμφωνα με τα σκανδιναβικά Μέσα Ενημέρωσης και το Sky News, τα οποία όλα επικαλούνται ανώνυμες πηγές. Η Triton, ιδιοκτήτρια του Τ.Ο. Sunweb, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024