Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Συνάντηση του Χάρη Θεοχάρη με τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου

Τατιάνα Ρόκου - 29 Οκτώβριος 2019, 16:32

Συζητήθηκε η από κοινού ανάπτυξη τουριστικών πακέτων προς επισκέπτες από μακρινούς προορισμούς, όπως είναι η Αμερική, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.λπ.


Συνάντηση με τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου, κ. Σάββα Περδίο είχε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης. Στη συνάντηση, που συμμετείχε και η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, τη δυνατότητα ανάδειξης ειδικών μορφών θεματικού τουρισμού και τον καταλυτικό ρόλο που μπορούν να παίξουν η Ελλάδα και η Κύπρος στην τουριστική προβολή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Θεοχάρης έκανε την εξής δήλωση: “Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου, τον κ. Σάββα Περδίου. Συζητήσαμε τομείς κοινών δράσεων, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν και στη χώρα μας και στην Κύπρο, με τέτοιον τρόπο που να βοηθήσει τις οικονομίες και των δύο χωρών. Το κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο διευκολύνει πάρα πολύ αυτήν τη συνεργασία και είναι η βάση ανάπτυξης των δράσεών μας”.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου ανέφερε: “Θεωρούμε ότι οι χώρες μας μπορούν από κοινού να αναπτύξουν διάφορους τομείς του τουρισμού. Ένας από αυτούς είναι και τα τουριστικά πακέτα προς επισκέπτες από μακρινούς προορισμούς, όπως είναι η Αμερική, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.λπ. Συζητήσαμε επίσης το θέμα της κρουαζιέρας, ενός τομέα που επιστρέφει στην Ανατολική Μεσόγειο και εκεί, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό και η Ελλάδα και η Κύπρος να παίξουν σημαντικό ρόλο από κοινού στη διαφήμιση της περιοχής”.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί ο διάλογος, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Κύπρου στον τομέα του τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top