Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Στοπ στη φωτογράφιση γκεϊσών στο Κιότο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Οκτώβριος 2019, 12:36

Το πρόστιμο για τη φωτογράφισή τους φτάνει τα 10.000 γιεν (83 ευρώ). Οι γκέισες παραπονέθηκαν ότι οι τουρίστες τις φωτογραφίζουν χωρίς τη άδειά τους, τις κυνηγούν στο δρόμο για μια φωτογραφία ή τις τραβούν τα κιμονό.


Μια γειτονιά στην οποία διαμένουν πολλές από τους γκέισες της Ιαπωνίας απαγόρευσε στους τουρίστες να φωτογραφίζουν ιδιωτικούς δρόμους και ιδιωτικές κατοικίες. Η απαγόρευση έχει τεθεί σε εφαρμογή στην ιστορική περιοχή Gion στο Κιότο με πρόστιμο 10.000 γιεν (83 ευρώ) για όσους την παραβιάζουν.

Ο νέος κανόνας τίθεται σε ισχύ αφότου υπήρξαν αναφορές ότι μερικοί επισκέπτες στο Gion τραβούσαν φωτογραφίες από τους γκέισες και τις maiko (μαθητευόμενες γκείσες) χωρίς την άδειά τους, ενώ μερικοί ακόμα την κυνηγούσαν στο δρόμο ή τις τραβούσαν από το κιμονό τους. Άλλοι τουρίστες μπήκαν σε ιδιωτικές κατοικίες χωρίς άδεια, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν φωτογραφίες των γυναικών.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό ραδιόφωνο NHK, η απαγόρευση θα καλύψει μικρές ιδιωτικές οδούς, που οδηγούν από τη διάσημη οδό Hanami-koji στο Κιότο. Ο δρόμος αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο χάρη στα παραδοσιακά του εστιατόρια και τα τεϊοποτεία. Εκεί οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν φωτογραφίες.Μια ένωση των κατοίκων της περιοχής καθώς και ιδιοκτήτες καταστημάτων θα εκδώσουν φυλλάδια στο Gion ενημερώνοντας τους τουρίστες για την απαγόρευση της φωτογραφίας στους ιδιωτικούς δρόμους - και θα την επιβάλει επίσης.

Η εφημερίδα “Japan Today” αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθεί παρακολούθηση μέσω βίντεο για να εντοπίζει τους παραβάτες.

Η Ιαπωνία έχει εκδώσει και στο παρελθόν απαγορεύσεις για να αποτρέψει την κακή τουριστική συμπεριφορά. Η πόλη Kamakura, στα ανατολικά της χώρας έχει επίσης εκδώσει επίσημη ανακοίνωση που ενημερώνει τους τουρίστες ότι δεν μπορούν να τρώνε φαγητό ενώ περπατούν σε πολυσύχναστες περιοχές. Η ανακοίνωση περιγράφει το φαγητό στο δρόμο ως “δημόσια όχληση”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top