Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Στοχευμένη παρουσίαση της Χίου στην τουριστική αγορά της Ολλανδίας

Τατιάνα Ρόκου - 01 Νοέμβριος 2019, 09:29

Στόχος της ενέργειας στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας ήταν να αναθερμάνει το ενδιαφέρον της ολλανδικής τουριστικής αγοράς για τη Χίο, παρουσιάζοντας τις ομορφιές του νησιού, τις ειδικές τουριστικές δραστηριότητες και υπηρεσίες που προσφέρονται (περπάτημα, ξεναγήσεις εμπειρίας σε μαστιχώνες, καταδύσεις, ιαματικά λουτρά, θαλάσσιες δραστηριότητες, καταδύσεις κ.λπ.).


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών πραγματοποίησε στοχευμένη παρουσίαση της Χίου σε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, στον πολυχώρο VICTORIA, στο κέντρο της πόλης. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του έργου “Δράσεις Τουριστικής Προβολής ΠΕ Χίου”, που υλοποιείται από τη Δ/νση Τουρισμού Π.Β.Α., Τμήμα Τουρισμού ΠΕ Χίου.

Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν να αναθερμάνει το ενδιαφέρον της ολλανδικής τουριστικής αγοράς για τη Χίο, παρουσιάζοντας με ελκυστικό τρόπο τις ομορφιές του νησιού, τις ειδικές τουριστικές δραστηριότητες και υπηρεσίες που προσφέρονται, όπως περπάτημα, ξεναγήσεις εμπειρίας σε μαστιχώνες, καταδύσεις, ιαματικά λουτρά, θαλάσσιες δραστηριότητες, καταδύσεις κ.λπ. Παρουσιάστηκαν επίσης οι αεροπορικές συνδέσεις με τη Χίο μέσω Αθήνας, καθώς και οι επιλογές σε τύπους καταλυμάτων.

To Τμήμα Τουρισμού ΠΕ Χίου είχε προετοιμάσει την εκδήλωση σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών. Από τη Χίο συμμετείχαν στην εκδήλωση εκπρόσωποι του Φορέα Τουρισμού Χίου και της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, κα Νένα Παλαιοπάνου και κ. Γιάννης Συράκης, καθώς και ο Herald Witt, ως εκπρόσωπος της εταιρeίας Masticulture. Μετά την παρουσίαση του προορισμού από την κα Μαρία Κόβα, προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα, όπως ούζο, λικέρ μαστίχας, λικέρ μανταρίνι και βέβαια μαστίχα Χίου, χορηγίες από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, την Mediterra, την ποτοποιία Ψυχή και την ποτοποιία Στουπάκη.Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι του Φορέα Τουρισμού Χίου και της Ένωσης Ξενοδόχων μετακινήθηκαν στο Αϊντχόβεν με ειδική χορηγία που παρείχε η Aegean Airlines, για να υποστηρίξει την προσπάθεια προβολής του νησιού στην Ολλανδία.

Στην εκδήλωση που οργανώθηκε με τη βοήθεια της προϊσταμένης του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κας Ελένης Σκαρβέλη, παρευρέθηκαν τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι που ανταποκρίθηκαν θετικά στο γεγονός ότι η Χίος παραμένει ένας αυθεντικός προορισμός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν ενδιαφέρον για ένα σημαντικό κομμάτι του ολλανδικού κοινού. Στόχος είναι να  συνεχιστεί η προσπάθεια μέσα στο 2020 με τη συμμετοχή του νησιού στην έκθεση της Ουτρέχτης, αλλά και με τη διοργάνωση ενός fam trip στη Χίο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Ν. Νύκτας, ικανοποιημένος από την παραπάνω δράση δήλωσε σχετικά: “Η στοχευμένη τουριστική προβολή του Βορείου Αιγαίου τόσο με κοινές όσο και με διαφοροποιημένες δράσεις για κάθε προορισμό, αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθησή των νησιών. Η ανωτέρω εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δράσεων τουριστικής προβολής των προορισμών και βασικό μέλημά μας είναι η πραγματοποίηση αντίστοιχων δράσεων και για τα άλλα νησιά”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top