Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Η κινεζική Fosun εξαγόρασε την Thomas Cook έναντι 12,5 εκατ. ευρώ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 November 2019, 09:23

Στο πακέτο που αγόρασε ο κινεζικός κολοσσός περιλαμβάνονται τα σήματα της εταιρείας, τα ονόματα domain, τα λογισμικά και οι εφαρμογές, οι άδειες λειτουργίας και τα σχετικά brand των ξενοδοχείων.


Ο κινεζικός κολοσσός Fosun, που ήταν ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχός της, εξαγόρασε την πτωχευμένη Thomas Cook, μαζί και τα ξενοδοχεία που συνδέονται με το brand, Casa Cook και Cook’s Club. Το τίμημα ανήλθε στα 12,5 εκατ. ευρώ, την ώρα που τον Αύγουστο η Fosun Tourism (που ήταν βασικός μέτοχος στην Thomas Cook) είχε καταθέσει πρόταση για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας συν το 25% των αερογραμμών της έναντι 521 εκατ. ευρώ.

Στο πακέτο που αγόρασε ο κινεζικός κολοσσός περιλαμβάνονται τα σήματα της εταιρείας, τα ονόματα domain, τα λογισμικά και οι εφαρμογές, οι άδειες λειτουργίας και τα σχετικά brand των ξενοδοχείων. Στην σχετική της ανακοίνωση η Fosun Tourism ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δε θα αγοράσει τυχόν assets της πτωχευμένης εταιρείας εκτός Βρετανίας ή άλλες επιχειρήσεις που ήταν προσδεδεμένες στην Thomas Cook.

Σε σχετική του δήώση ο πρόεδρος της Fosun Tourism Qian Jiannong, ανέφερε ότι ”η εξαγορά θα επιτρέψει στον όμιλο να επεκτείνει τις τουριστικές του δραστηριότητες, ‘χτίζοντας’ πάνω στην αναγνωρισιμότητα του εμπορικού σήματος της Thomas Cook και την τεράστια αύξηση του εξερχόμενου τουρισμού της Κίνας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top