Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

'Mignardises' και 'Καινοτόμα Προζυμένια Ψωμιά' για εστιατόρια και ξενοδοχεία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 November 2019, 14:12

Δύο εκπαιδευτικά προγράμματα υπό την αιγίδα του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. (Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων) και με την υπογραφή της Gastronomy Essentials.


Δύο πρωτοποριακά επιμορφωτικά διήμερα, επαγγελματικής κατάρτισης και εξέλιξης, ειδικά σχεδιασμένα για ζαχαροπλάστες (Pastry και Bakery Chefs), θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία, μέσα στο Νοέμβριο - και τα δύο έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. (Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων). Διοργανώνονται από τη Gastronomy Essentials, η οποία εξειδικεύεται στο σχεδιασμό επαγγελματικών σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε Ευρώπη, Ελλάδα και Κύπρο, αναδεικνύοντας την αξία της διαρκούς και με διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης από καταξιωμένους επαγγελματίες του F&B. Πιο συγκεκριμένα:

Ο καταξιωμένος Pastry Chef κ. Δημήτρης Χρονόπουλος, θα παρουσιάσει, στις 12 και 13 Νοεμβρίου, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 14 ωρών (7 ώρες / ημέρα), με θέμα “Mignardises για ξενοδοχειακή χρήση”, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, που  εργάζονται σε ξενοδοχειακές μονάδες, ζαχαροπλαστεία, μονάδες παραγωγής ή caterings. Η θεματολογία του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί σε νέους  συνδυασμούς γεύσεων μικρών γλυκών (mignardises), τα οποία προσφέρονται είτε ως complementary στα welcome των δωματίων κατά τις νέες αφίξεις πελατών, είτε ως συνοδευτικά για καφέ ή τσάι στα cafe των ξενοδοχείων, είτε ως επιδόρπια στο τέλος ενός γεύματος ή δείπνου, είτε πωλούνται στις βιτρίνες γλυκών των ξενοδοχείων. Αξιοσημείωτο και ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι το γεγονός ότι οι προδιαγραφές του εγκρίθηκαν για επιχορήγηση από την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ).Στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2019, ο ταχύτατα ανερχόμενος Bakery Chef κ.  Χάρης Παπαλίτσας, θα παρουσιάσει το δεύτερο από τα προγράμματα, διάρκειας 12 ωρών (6 ώρες / ημέρα), με θέμα: ”Ψωμιά για κουβέρ εστιατορίων & ξενοδοχείων - Καινοτόμα προζυμένια ψωμιά”. Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθούν λεπτομερώς όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας (ζύμωμα, ωρίμανση, πλάσιμο, ψήσιμο). Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα όπως: η αργή ωρίμανση, οι άριστες πρώτες ύλες, η προσεγμένη εμφάνιση των προϊόντων με έμφαση στην προσοχή στη λεπτομέρεια, η δημιουργία πρωτότυπων συνταγών που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των χώρων εστίασης (εστιατόρια και ξενοδοχεία). Θα παρουσιαστούν επίσης, όλες οι τεχνικές που θα διασφαλίζουν σταθερότητα στην παραγωγή, καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο που θα πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας, έτσι ώστε γνωρίζοντας το “Γιατί” πίσω από κάθε τεχνική, να μπορεί να εξελιχθεί. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα χρησιμοποιηθούν κυπριακά άλευρα.

Και τα δύο προγράμματα ως προς τον τύπο εκπαίδευσης θα είναι demonstration, με γευστική δοκιμή. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων στους συμμετέχοντες θα δοθεί αναλυτικό Βιβλίο Συνταγών, με όλες τις συνταγές που θα παρασκευαστούν, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα λάβουν και Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top