Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Aγροτοτουρισμός

Αιγίδα ΕΟΤ για τη στήριξη του αγροτοτουρισμού στην Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 05 Νοέμβριος 2019, 10:13

Σκοπός της συνέλευσης της Αgroxenia (Αγροξενία) στη Λίμνη Κερκίνη (11-13 Νοεμβρίου 2019) στη λίμνη Κερκίνη είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη της επικοινωνιακής στρατηγικής για την προβολή αγροκτημάτων, αγροτουριστικών επιχειρήσεων και πολυλειτουργικών αγροκτημάτων.


Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση της Αgroxenia (Αγροξενία) στη Λίμνη Κερκίνη (11-13 Νοεμβρίου 2019)  αλλά και το πρώτο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτοτουρισμού στο Βάμο Χανίων (Ιούνιος 2020) με απόφαση της προέδρου ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ υποστηρίζουν την ανάπτυξη του αγροτοτουρισμού στη χώρα μας, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού ως βασικό μοχλό επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο αγροτουρισμός θεωρείται πολύ σημαντική μορφή τουρισμού και τους 12 μήνες του χρόνου, που  ενισχύει  παράλληλα, την τοπική οικονομία και τις περιοχές διεξαγωγής σχετικών οργανωμένων προσπαθειών.Η Agroxenia είναι σωματείο που δημιουργήθηκε από μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος (Σ.Ε.ΑΓ.Ε.), με στόχο την προαγωγή του αγροτουρισμού στην Ελλάδα, την προώθηση των αγροτουριστικών επιχειρήσεων και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τον αγροτουρισμό.

Σκοπός της συνέλευσης στη λίμνη Κερκίνη, είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη της επικοινωνιακής στρατηγικής για την προβολή αγροκτημάτων, αγροτουριστικών επιχειρήσεων και πολυλειτουργικών αγροκτημάτων.

Επίσης, θα προετοιμάσει το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2020 στα Χανιά με Ευρωπαίους εκπροσώπους από το χώρο του αγροτουρισμού.

Τη δράση της Αgroxenia θα προβάλουν ανταποκριτές Τύπου σε διεθνή και ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Agroxenia είναι σωματείο του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος (Σ.Ε.ΑΓ.Ε.), δευτεροβάθμιος φορέας του Τουρισμού Υπαίθρου & Αγροτουρισμού στην Ελλάδα και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EUROGITES. Ο Σ.Ε.ΑΓ.Ε ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Οκτώβριο του 2017 στα Τζουμέρκα Ηπείρου υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μετά από 14 χρόνων εργασιών και συναντήσεων έχει θεσπισθεί θεσμικό πλαίσιο για τον Αγροτουρισμό στη χώρα μας. Στόχος του ελληνικού φορέα είναι η διεξαγωγή δράσεων προώθησης του Αγροτουρισμού στα πρότυπα  των ευρωπαϊκών χωρών, όπως Ιταλία, Αυστρία, Γαλλία, κ.ά, με την επωνυμία Αγροξενία (Αgroxenia).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top