Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Καλή χρονιά για τον τουρισμό της Κίνας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Μάρτιος 2002, 00:00

Στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου ITB, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού της Κίνα<.>ς, κ. He Guangwei, ότι τα έσοδα<...>

από τον τουρισμό για την ενδοχώρα της Κίνας αυξήθηκαν κατά 9,8% σε σχέση με το 2000, κάνοντας το 2001 μια καλή τουριστική χρονιά για την χώρα.

Τα συνολικά έσοδα από τον εσωτερικό και εισερχόμενο τουρισμό έφθασαν τα 60 δισ. δολάρια ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων και των 17.5 δισ. δολαρίων που προέρχονται από τις διεθνείς αφίξεις.

Περίπου 87 εκατ. άνθρωποι καταγράφθηκαν ως τουρίστες, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 4,2% σε σχέση με το 2000. Αυτός ο αριθμός συμπεριλαμβάνει 11 εκατ. ξένους τουρίστες με αύξηση 7,9% σε σχέση με το 2000.

Ο κ. He Guangwei ανακοίνωσε ότι αυτή την χρονιά η ενδοχώρα της Κίνας θα είναι πιο ανοικτή και θα δεχθεί περισσότερους τουρίστες, από ότι είχε ο ίδιος υποσχεθεί πριν γίνει μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε περίπου 3 ξένους τουριστικούς πράκτορες, που έχουν δείξει στο παρελθόν καλή συνεργασία, να ελέγξουν την Κινεζική αγορά είτε μέσω εξαγορών μετοχών κινεζικών τουριστικών πρακτόρων είτε με την ίδρυση δικών τους γραφείων στην Κίνα. Οι κινέζοι τουριστικοί πράκτορες, μικροί και μεγάλοι, θα 'παίζουν' με βάση τους ίδιους νόμους της αγοράς, έτσι ώστε οι πιο καλύτεροι να επιζήσουν και να αναπτυχθούν ενώ οι χειρότεροι να εξαλειφθούν. Τέλος, ανέφερε ότι το ΑΕΠ της Κίνας αυξάνεται κατά 7% ετησίως και ότι ο τουρισμός είναι ένας παράγοντας ευημερίας της χώρας του.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top