Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΣυνέδριο Aθλητικού Tουρισμού στη Λευκωσία της Κύπρου

Συνέδριο Aθλητικού Tουρισμού στη Λευκωσία της Κύπρου

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ΚΟΤ, σε συνεργασία με τον Kυπριακό Oργανισμό Aθλητισμού και την Kυπριακή Oλυμπιακή Eπιτροπή, διοργανώνει συνέδριο με τίτλο “Aνάπτυξη Aθλητικού Tουρισμού στην Kύπρο – Mελλοντικές Προοπτικές”, στην […]

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ΚΟΤ<.>, σε συνεργασία με τον Kυπριακό Oργανισμό Aθλητισμού και την Kυπριακή Oλυμπιακή Eπιτροπή, διοργανώνει συνέδριο<...> με τίτλο "Aνάπτυξη Aθλητικού Tουρισμού στην Kύπρο – Mελλοντικές Προοπτικές", στην Λευκωσία στις 8 Απριλίου.

Tο συνέδριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και παράγοντες του τουριστικού τομέα, τοπικές αρχές και αθλητικές ομοσπονδίες, και έχει στόχο την παρουσίαση των διεθνών τάσεων, των προοπτικών ανάπτυξης, και την εξέταση για βελτίωση των υποδομών που ήδη υπάρχουν στην Κύπρο και εξυπηρετούν τον αθλητικό τουρισμό.

Ο ΚΟΤ έχει θέσει ως προτεραιότητα στο σχέδιο Στρατηγική Τουρισμού 2000-2010, τον αθλητικό τουρισμό δίνοντας βαρύτητα στην την προπόνηση και προετοιμασία ξένων ομάδων και αθλητών σε συνδυασμό με τη διοργάνωση διεθνών αθλητικών συναντήσεων και εκδηλώσεων. Ο τομέας του αθλητικού τουρισμού ξεχωρίζει στη Στρατηγική Τουρισμού, κυρίως λόγω της συμβολή του στη βελτίωση της εποχικότητας και διοχέτευσης αυξημένου τουριστικού ρεύματος εκτός περιόδου αιχμής, αλλά και λόγω της σημασίας του στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της αύξησης της κατά κεφαλή δαπάνης και του επαναλαμβανόμενου τουρισμού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου η ανάπτυξη του τομέα αυτού έχει τεράστια σημασία για την Κύπρο κυρίως λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. "Οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για την Κύπρο για αναβάθμιση και δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλων έργων που θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Κύπρου", αναφέρει η 'Σημερινή'.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024