Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH Emirates φιλοξενεί το 1ο Συμπόσιο της IATA για την Προσβασιμότητα παγκοσμίως
Συνέδρια

H Emirates φιλοξενεί το 1ο Συμπόσιο της IATA για την Προσβασιμότητα παγκοσμίως

Εναρκτήρια συγκέντρωση μεταξύ της αεροπορικής βιομηχανίας, των ρυθμιστικών αρχών και ομάδων υπεράσπισης για να συζητηθεί η προσβασιμότητα και η ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στις αερομεταφορές.

Σε μια προδραστική προσπάθεια να συγκεντρώσει τη βιομηχανία για να προωθήσει τον ανοιχτό διάλογο προς ένα σύστημα αεροπορικών μεταφορών με μεγαλύτερη προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία, η Emirates φιλοξενεί το 1ο Συμπόσιο της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), το οποίο πραγματοποιείται στο Ντουμπάι στις 5-6 Νοεμβρίου 2019.

Το Παγκόσμιο Συμπόσιο της IATA για τη Προσβασιμότητα προωθεί περαιτέρω τη δέσμευση για τους επιβάτες με αναπηρίες, όπως συμφωνήθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση της ΙΑΤΑ τον Ιούνιο του 2019 στη Σεούλ. Η απόφαση αποσκοπεί στη βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιών για το εκτιμώμενο ένα δισ. ανθρώπων με αναπηρία παγκοσμίως, ενθαρρύνοντας τις κυβερνήσεις, τις αεροπορικές, τα αεροδρόμια και τα εμπλεκόμενους φορείς σε ολόκληρη την αεροπορική βιομηχανία να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν την πρόσβαση σε μια ασφαλή, αξιόπιστη και αξιοπρεπή ταξιδιωτική εμπειρία.

Αναγνωρίζοντας ότι πρωτοβουλίες τέτοιου μεγέθους πρέπει να είναι μια συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής της βιομηχανίας που δεσμεύει τους διαμορφωτές πολιτικής και τους σχετικούς φορείς, αντλεί από την γνώση ειδικών ομάδων και οργανώσεων υπεράσπισης και καταλαβαίνει πως η τεχνολογία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της Προσβασιμότητας. Επιπρόσθετα, ο στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι εμπειρίες των ταξιδιωτών με αναπηρίες για να κατανοηθούν οι ανάγκες τους και το πώς μπορεί να τους βοηθήσει η αεροπορική βιομηχανία.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις σε πάνελ και συνομιλίες που αφορούν μεγάλη ποικιλία θεμάτων Προσβασιμότητας.

Ο σερ Tim Clark, πρόεδρος της Emirates, δήλωσε σχετικά: “Εμείς στην Emirates καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνουμε τα αεροπορικά ταξίδια άνετα και όσο το δυνατόν πιο απλά για τους πελάτες μας, ειδικά για όσους έχουν αναπηρίες. Συνεχίζουμε να ακούμε τα σχόλια από τους πελάτες μας, τους υπαλλήλους και τον κύκλο μας και βρισκόμαστε στο δικό μας ταξίδι προς μια συνολική προσέγγιση με βελτιωμένες υπηρεσίες και λύσεις και τη συνέπεια που περιμένουν οι ταξιδιώτες με αναπηρία.

Ως βιομηχανία, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να υποστηρίξουμε μια πολύπλευρη προσέγγιση όσον αφορά στην προσβασιμότητα και συνεργαζόμενοι με τους εταίρους του κλάδου μας να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα για να ανταποκριθούμε στην ποικιλομορφία των αναγκών, την πολλαπλότητα των αναγκών πρόσβασης και τις μοναδικές ταξιδιωτικές συνθήκες ενός γηράσκοντος πληθυσμού ταξιδιών. Αυτή είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού. Το τέλος είναι η άρση των φραγμών, η δημιουργία πλαισίων πολιτικής και η εφαρμογή συγκεκριμένων δράσεων για την προώθηση της παγκόσμιας πρόσβασης. Η διεξαγωγή του πρώτου Συμπόσιου της ΙΑΤΑ στο Ντουμπάι είναι η πλέον κατάλληλη επιλογή, καθώς στόχος της πόλης είναι να γίνει μία από τις πιο προσιτές πόλεις στον κόσμο για τους ανθρώπους με αναπηρία και η Emirates είναι υπερήφανη που παίζει ρόλο στην προώθηση αυτού του διαλόγου”.

Ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και CEO της ΙΑΤΑ, δήλωσε: “Η ομόφωνη απόφαση των αεροπορικών εταιρειών-μελών μας τον Ιούνιο ήταν σαφής ένδειξη ότι η βιομηχανία έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την εμπειρία των αεροπορικών μετακινήσεων για τους επιβάτες με αναπηρίες. Οι αερομεταφορές παρέχουν ασύγκριτες ευκαιρίες και όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από την αναπηρία τους, αξίζουν πρόσβαση σε αυτήν την ελευθερία.

Τα πρότυπα της βιομηχανίας καθιστούν τις αεροπορικές μεταφορές προσβάσιμες για τους επιβάτες με αναπηρίες εδώ και δεκαετίες. Αναγνωρίζουμε όμως ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία που οφείλουμε στους πελάτες μας. Το Συμπόσιο για την Προσβασιμότητα σηματοδοτεί έναν ανανεωμένο και ισχυρότερο διάλογο μεταξύ της βιομηχανίας, των εμπλεκόμενων φορέων, των ρυθμιστικών αρχών και των ίδιων των ταξιδιωτών. Μαζί θα μάθουμε ο ένας από τον άλλον και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε”.

Ως η πόλη υποδοχής του 1ου συμποσίου της IATA για τη Διεθνή Προσβασιμότητα και κόμβος της Emirates, το Ντουμπάι προχωρά στην αποστολή του να γίνει μία από τις πιο προσιτές πόλεις για άτομα με αναπηρίες παγκοσμίως, προτού φιλοξενήσει τη Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020. Το Ντουμπάι εφαρμόζει σχέδια σε όλη την πόλη για να διασφαλιστεί ότι τα κτίρια, τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, όλα τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας, καθώς και οι δημόσιοι χώροι είναι κατάλληλοι για άτομα με διαφορετικά είδη αναπηριών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024