Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πνευματικά δικαιώματα

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: 'Ο πρώην προόεδρος ΔΣ του ΟΠΙ επιχειρεί να πλήξει το κύρος μας'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 November 2019, 14:08

Απάντηση της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ σε συνέντευξη του πρώην προέδρου του ΟΠΙ στην εφημερίδα 'Αυγή'.


Με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην προέδρου του ΔΣ του ΟΠΙ κ. Γιάννη Αντωνιάδη στην εφημερίδα ”Αυγή”, την Κυριακή 3/11/2019, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ επισημαίνει τα εξής:

“O κ. Αντωνιάδης στρέφεται για μια ακόμη φορά κατά της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, παραθέτοντας, μάλιστα, ανακριβή στοιχεία.

Η αλήθεια είναι η εξής:

  • H ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα βιωσιμότητας.
  • Το συνολικό ποσό που διένειμε η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ στα μέλη της για το 2018 ανέρχεται σε 398.491 ευρώ και όχι σε 12.075 ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης. Τα ποσά αυτά αναλύονται πλήρως στις εγκεκριμένες Οικονομικές Καταστάσεις, τον Οικονομικό Απολογισμό, καθώς και την Έκθεση Διαφάνειας της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ενώ έχουν παρουσιαστεί και εγκριθεί, με συντριπτική πλειοψηφία, από τη Γενική Συνέλευση των Μελών του Οργανισμού, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου.
  • Tα έσοδα του Οργανισμού αυξάνονται διαρκώς με τις νέες συμφωνίες που συνάπτονται με μεγάλους χρήστες μουσικής.
  • Αναφορικά με τη λήψη αμοιβής του κ. Γιάννη Γλέζου ποσού 60.000 ευρώ, όπως αναφέρεται και στη δημοσιευμένη Έκθεση Διαφάνειας του Οργανισμού, την οποία όφειλε να γνωρίζει ο κ. Αντωνιάδης, το ποσό αυτό είναι μικτό και  αποτελούσε λογιστικοποιημένη δαπάνη εντός του έτους 2018, για οφειλή του Οργανισμού προς τον κ. Γλέζο, η οποία ήταν εγκριθείσα αποζημίωση από τη Γενική Συνέλευση των Μελών του Οργανισμού για τη θέση του ως Εκτελεστικού Προέδρου του ΔΣ και αφορούσε τα έτη 2013-2016 και 2018. Η αποζημίωση για τα έτη αυτά δεν είχε καταβληθεί και κατεβλήθη προς τον κ. Γλέζο τμηματικά και μηνιαίως κατά τη διάρκεια των ετών 2017 και 2018.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αντωνιάδης στρέφεται κατά της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Το έχει κάνει και στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΔΣ του ΟΠΙ, αλλά και παράλληλα του ΔΣ της ΕΥΕΔ.

Με αναληθείς και δυσφημιστικές επιστολές προς τη CISAC επιχείρησε να πλήξει το κύρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διαμορφώθηκε το πρωτοφανές γεγονός στα παγκόσμια χρονικά των πνευματικών δικαιωμάτων, ο ΟΠΙ να έχει το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο με την ΕΥΕΔ, ο ελέγχων, δηλαδή, Οργανισμός να είναι παράλληλα και ελεγχόμενος και μάλιστα από τον εαυτό του!

Αν κάτι έχει να θυμάται κανείς από το έργο του απερχόμενου προέδρου του ΟΠΙ, είναι ότι, όχι μόνο δε βοήθησε στην αποκατάσταση της ομαλότητας στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά συνέβαλε στη διαμόρφωση μίας ακόμη βαθύτερης κρίσης, ως κύριος εκφραστής της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης που δημιούργησε την ΕΥΕΔ, επιχειρώντας να κρατικοποιήσει το πνευματικό δικαίωμα και χρηματοδοτώντας την με 3 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, από χρήματα, δηλαδή, των Ελλήνων φορολογουμένων, τακτική την οποία, άλλωστε, κατήγγειλε και πρώην υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επιπλέον, η αλήθεια, είναι ότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε τεχνική υποδομή και συστήματα Αδειοδότησης, Τεκμηρίωσης και Διανομής, διαθέτει έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες, ολοκληρώνει συμφωνίες με μεγάλους χρήστες μουσικής και συνεχίζει την είσπραξη δικαιωμάτων, με μοναδικό στόχο την ορθή τεκμηρίωση των μουσικών έργων και τη διανομή των δικαιωμάτων στους δικαιούχους με διαφάνεια και αξιοπιστία.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που ολοένα και περισσότεροι σημαντικοί Έλληνες Δημιουργοί και η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων Οργανισμών εμπιστεύονται την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ”.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top