Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Στα ίδια επίπεδα με το 2019 οι βρετανικές αφίξεις στην Κύπρο και το 2020

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Νοέμβριος 2019, 15:22

Οι Tour Operators τόνισαν στη World Travel Market τη σημασία της Κύπρου για τα προγράμματά τους, ως προορισμό που διαθέτει πολύ ικανοποιητικό προϊόν και ψηλό επίπεδο υπηρεσιών για τους πελάτες τους.


Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν οι επαφές της κυπριακής αντιπροσωπείας στο Λονδίνο, υπό τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν 4-6 Νοεμβρίου 2019, στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης World Travel Market.

Οι επαφές τόσο με τους κυριότερους Tour Operators, αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ουσιαστικές και πραγματοποιήθηκαν σε εποικοδομητικό κλίμα, με κύριο στόχο την αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων που υπάρχουν στη συγκεκριμένη αγορά, όπως το θέμα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Tour Operators τόνισαν τη σημασία της Κύπρου για τα προγράμματά τους, ως προορισμό που διαθέτει πολύ ικανοποιητικό προϊόν και ψηλό επίπεδο υπηρεσιών για τους πελάτες τους.

Από πλευράς αεροπορικών εταιρειών έγινε ανάλυση των προγραμμάτων τους και συζητήθηκαν ενδεχόμενες μελλοντικές κινήσεις στους σχεδιασμούς τους από διάφορα αεροδρόμια της χώρας, σε συνεργασία με την Hermes Airports, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια.

Το κεντρικό μήνυμα που δόθηκε από τους φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου προς την κυπριακή πλευρά είναι ότι το 2020, με τις γνωστές, πολύ σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον εξερχόμενο τουρισμό της Βρετανίας, για πολλούς προορισμούς - και όχι μόνο την Κύπρο. Εξέφρασαν όμως αισιοδοξία, βασιζόμενοι στη ξεχωριστή θέση της Κύπρου στις προτιμήσεις των Βρετανών.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση, το Υφυπουργείο Τουρισμού και οι τουριστικοί φορείς της Κύπρου εργάζονται, εδώ και μεγάλο διάστημα, συντονισμένα και εντατικά σε σχέση με τις εξελίξεις στη βρετανική αγορά. Υπογράμμισε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό των συνεργατών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για συνεχή ενίσχυση της συνεργασίας, αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και διεύρυνση των προοπτικών της αγοράς αυτής, τονίζοντας το βάρος και τη σημασία της για την τουριστική Κύπρο.

Με βάση το σύνολο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν, το Υφυπουργείο Τουρισμού εκτιμά ότι οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για το 2020 θα κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2019, αφού το κενό που έχει αφήσει η εταιρεία Thomas Cook, με την πτώχευση της, αναμένεται να καλυφθεί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top