Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Πρόσκληση του Χάρη Θεοχάρη στους ξένους τουρίστες να ανακαλύψουν την 'άγνωστη' Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 07 November 2019, 11:09

'Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας! Ο ελληνικός τουριστικός κλάδος αναπτύχθηκε πέρυσι κατά 7%, πολύ περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο', αναφέρει σε twitt του o γνωστός δημοσιογράφος του CNN, Richard Quest.


Συνέντευξη στην εκπομπή “Quest Means Business” του CNN και στον γνωστό δημοσιογράφο Richard Quest έδωσε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο. Στη συνέντευξή του στον Richard Quest, ο οποίος παρουσιάζει, μέσω της εκπομπής του, τις σημαντικότερες επιχειρηματικές και οικονομικές ειδήσεις απ’όλο τον κόσμο, ο υπουργός Τουρισμού μίλησε για τους στόχους που έχει θέσει η Ελληνική Κυβέρνηση για την ανάπτυξη του τουρισμού.
 
Αναφέρθηκε στην υπεραξία του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, στη δυναμική του τουριστικού κλάδου, στις επενδύσεις και στο Brexit. “Στόχος μας”, είπε ο κ. Θεοχάρης, “είναι οι ξένοι επισκέπτες να ανακαλύψουν την ‘άγνωστη’ Ελλάδα”.

Μάλιστα σε σχετικό tweet που έχει αναρτήσει η εκπομπή στον λογαριασμό της στο twitter αναφέρει: ”Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας! Ο ελληνικός τουριστικός κλάδος αναπτύχθηκε πέρυσι κατά 7%, πολύ περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, εξηγεί τη μυστική συνταγή της χώρας για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών”.

“Το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας προσφέρει στους επισκέπτες πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής. Το προϊόν μας γίνεται όλο και καλύτερο ποιοτικά και οι υπηρεσίες συνεχώς αναβαθμίζονται.Τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερες επενδύσεις στον τουρισμό και αυτό φαίνεται και στους αριθμούς. Μπορεί να έχουμε μονοψήφια αύξηση στον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, αλλά έχουμε διψήφια ανάπτυξη στα τουριστικά έσοδα. Ο τουριστικός κλάδος, είναι ένας κλάδος που έχει αποδείξει ότι προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα”, δήλωσε ο κ. Θεοχάρης, μετξά άλλων, στη συνέντευξή του.

Και συνέχισε: “Η Ελλάδα προσφέρεται για όλες τις ηλικίες επισκεπτών. Ένας τουρίστας μπορεί να ζήσει στην Ελλάδα την περιπέτεια, να κάνει καταδύσεις, μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα και τον χειμώνα. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλά να προσφέρει. Στόχος μας είναι οι ξένοι επισκέπτες να ανακαλύψουν την ‘άγνωστη’ Ελλάδα”.

Σχετικά με το ζήτημα του Brexit, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε: “Πολύ μεγάλο ποσοστό των τουριστών που επισκέπτεται την Ελλάδα προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε βέβαιοι πως όσο περνά ο καιρός οι Βρετανοί θα μάθουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για το Brexit και θα προγραμματίσουν σωστά τις διακοπές τους και τις ζωές τους. Και αυτό θα είναι θετικό για τους Βρετανούς τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα”.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top