Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠιλότος προκάλεσε κατά λάθος συναγερμό στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ
Αεροδρόμια

Πιλότος προκάλεσε κατά λάθος συναγερμό στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ

Φόβος για ενδεχόμενη αεροπειράτεία σε αεροσκάφος της Air Europa δημιουργήθηκε από λάθος πιλότου της.

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Air Europa ανακοίνωσε  ότι ο κυβερνήτης ενός αεροσκάφους της στο αεροδρόμιο Amsterdam Airport Schiphol σήμανε κατά λάθος τον συναγερμό.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την επιβίβαση στο αεροσκάφος, ο κυβερνήτης του αεροπλάνου πάτησε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, κατά λάθος το κουμπί του συναγερμού που ενεργοποιεί τα πρωτόκολλα για κατάσταση αεροπειρατείας.

Οι ολλανδικές αρχές οργάνωσαν, μαζί με την ολλανδική αστυνομία, μια μεγάλη επιχείρηση και εκκένωσαν το αεροσκάφος, αναφέροντας ότι ήταν σε εξέλιξη “ύποπτη κατάσταση – πιθανώς αεροπειρατεία”.
“Λάθος συναγερμός. Στην πτήση από το Άμστερνταμ για τη Μαδρίτη σήμερα το απόγευμα ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ο συναγερμός περί αεροπειρατείας στο αεροδρόμιο. Δεν συνέβη τίποτα, όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και ασφαλείς και περιμένουν να πετάξουν σύντομα”, ανέφερε μέσω Twitter η εταιρεία, η οποία ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν.

Το αεροδρόμιο της ολλανδικής πρωτευουσας είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε κίνηση μετά το Heathrow του Λονδίνου και το Paris Charles de Gaulle του Παρισιού. Περίπου 6,5 εκατ. άνθρωποι μετακινούνται μέσω του Schiphol κάθε μήνα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024