Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Πιλότος προκάλεσε κατά λάθος συναγερμό στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 November 2019, 12:33

Φόβος για ενδεχόμενη αεροπειράτεία σε αεροσκάφος της Air Europa δημιουργήθηκε από λάθος πιλότου της.


Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Air Europa ανακοίνωσε  ότι ο κυβερνήτης ενός αεροσκάφους της στο αεροδρόμιο Amsterdam Airport Schiphol σήμανε κατά λάθος τον συναγερμό.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την επιβίβαση στο αεροσκάφος, ο κυβερνήτης του αεροπλάνου πάτησε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, κατά λάθος το κουμπί του συναγερμού που ενεργοποιεί τα πρωτόκολλα για κατάσταση αεροπειρατείας.

Οι ολλανδικές αρχές οργάνωσαν, μαζί με την ολλανδική αστυνομία, μια μεγάλη επιχείρηση και εκκένωσαν το αεροσκάφος, αναφέροντας ότι ήταν σε εξέλιξη ”ύποπτη κατάσταση - πιθανώς αεροπειρατεία”.
”Λάθος συναγερμός. Στην πτήση από το Άμστερνταμ για τη Μαδρίτη σήμερα το απόγευμα ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ο συναγερμός περί αεροπειρατείας στο αεροδρόμιο. Δεν συνέβη τίποτα, όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και ασφαλείς και περιμένουν να πετάξουν σύντομα”, ανέφερε μέσω Twitter η εταιρεία, η οποία ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν.

Το αεροδρόμιο της ολλανδικής πρωτευουσας είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε κίνηση μετά το Heathrow του Λονδίνου και το Paris Charles de Gaulle του Παρισιού. Περίπου 6,5 εκατ. άνθρωποι μετακινούνται μέσω του Schiphol κάθε μήνα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top