Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Η Κοινότητα της Μηλιούς, νικητής προορισμός στο πλαίσιο του EDEN 'Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Νοέμβριος 2019, 11:49

Η συγκεκριμένη κοινότητα στην Κύπρο αποτελεί έναν αναδυόμενο και μη παραδοσιακό τουριστικό προορισμό, με χαμηλή επισκέψιμοτητα, όπου παρέχονται τουριστικές υπηρεσίες και δραστηριότητες ευεξίας, στηριζόμενες στους φυσικούς πόρους του προορισμού.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί EDEN με θέμα “Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας (Health and well-being Tourism)”, που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου.

Νικητής προορισμός ανακηρύχτηκε η Κοινότητα της Μηλιούς, μια τοποθεσία που αντιπροσωπεύει το θέμα του φετινού διαγωνισμού, καθώς η Κοινότητα αποτελεί έναν αναδυόμενο και μη παραδοσιακό τουριστικό προορισμό, με χαμηλή επισκέψιμοτητα, όπου παρέχονται τουριστικές υπηρεσίες και δραστηριότητες ευεξίας, στηριζόμενες στους φυσικούς πόρους του προορισμού.

Το πρόγραμμα European Destinations of Excellence (EDEN) υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COSME, το οποίο έχει προωθηθεί με πρωτοβουλία της Μονάδας Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προάγει τα μοντέλα ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την επιλογή των προορισμών αριστείας, το EDEN κατορθώνει “να επιστήσει την προσοχή στην αξία, την ποικιλομορφία και τα κοινά χαρακτηριστικά των Ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών και να προωθήσει τους προορισμούς εκείνους όπου η οικονομική ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τουρισμού”. Επίσης, επιτυγχάνεται η καλύτερη προβολή των αναδυόμενων ευρωπαϊκών προορισμών, δημιουργείται μια πλατφόρμα για τη διάδοση ορθών βιώσιμων πρακτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη και προάγεται η δικτύωση μεταξύ των βραβευμένων προορισμών.

Σκοπός του έργου είναι η βράβευση των αναδυόμενων, σχετικά άγνωστων ευρωπαϊκών προορισμών, η οποία θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση προορισμών που προσελκύουν υπερβολικό αριθμό τουριστών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top