Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Η Ελλάδα στις 10 καλύτερες χώρες για τους Ευρωπαίους συνταξιούχους

Τατιάνα Ρόκου - 13 Νοέμβριος 2019, 09:25

Η Ελλάδα κατατάχθηκε 8η μεταξύ των 10 καλύτερων χωρών στη Γηραιά Ήπειρο για τους Ευρωπαίους συνταξιούχους, με πρώτη την Ισπανία. Η Ελβετία καλύτερη χώρα για το προσδόκιμο ζωής, ενώ η Γεωργία καλύτερη χώρα όσον αφορά στο κόστος διαβίωσης.


Ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπεται να φτάσει τα 520 εκατομμύρια έως το 2070, με το προβλεπόμενο κόστος (δημόσιες δαπάνες για συντάξεις, υγειονομική περίθαλψη, μακροχρόνια περίθαλψη, επιδόματα εκπαίδευσης και ανεργίας) να φθάσει το 26,7% του συνολικού ΑΕΠ.

Με πάνω από 40 χώρες να επιλέξει κανείς (όλες με διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής), η εξεύρεση του ιδανικού προορισμού για συνταξιοδότηση μπορεί να προκαλέσει “πονοκέφαλο” για εκατομμύρια Ευρωπαίους.

Νέα έκθεση της Blacktower Financial Management (International) Ltd αποκάλυψε τις καλύτερες (και χειρότερες) ευρωπαϊκές χώρες για συνταξιούχους, με βάση τα ποσοστά εγκληματικότητας, το κόστος διαβίωσης, το προσδόκιμο ζωής, τις τιμές των ακινήτων και την ηλικία του πληθυσμού.

Η Ισπανία είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για τους συνταξιούχους. Η χώρα διαθέτει μεγάλες πόλεις και παραθαλάσσιες τοποθεσίες, που ελκύουν εκατομμύρια Ευρωπαίων συνταξιούχων κάθε χρόνο. Ο καλός καιρός, το φαγητό και οι φιλικοί ντόπιοι κάνουν την Ισπανία τον ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να χαλαρώσουν τα χρόνια συνταξιοδότησής τους.

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Φινλανδία και τρίτη η Ιταλία. Καλύτερη χώρα όσον αφορά στις τιμές κατοικίας κατατάσσεται η Ισλανδία, η Ιταλία αναδεικνύεται καλύτερη χώρα για τις ηλικίες άνω των 65, η Ελβετία καλύτερη χώρα για το προσδόκιμο ζωής, ενώ η Γεωργία καλύτερη χώρα όσον αφορά στο κόστος διαβίωσης.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top