Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Βενετία από πλημμύρες

Τατιάνα Ρόκου - 13 Νοέμβριος 2019, 12:42

Η κλιματική αλλαγή τη Βενετία, καθώς χθες το βράδυ η πόλη γνώρισε καταστρoφικές πλημμύρες. Ο δήμαρχος Luigi Brugnaro κάλεσε τη ιταλική κυβέρνηση να βοηθήσει άμεσα την πόλη, καθώς το κόστος των ζημιών αναμένεται να είναι πολύ υψηλό.


Η Βενετία επλήγη χθες το βράδυ από την δεύτερη μεγαλύτερη πλημμυρίδα που έχει καταγραφεί τα τελευταία 50 χρόνια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η ιστορική Βασιλική του Αγίου Μάρκου και να βυθιστούν στο νερό πολλές από τις πλατείες και τα σοκάκια της.

Ο δήμαρχος της πόλης Luigi Brugnaro ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει τη Βενετία σε κατάσταση καταστροφής και προειδοποίησε για σοβαρές καταστροφές.

Αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν ότι χθες στις 10.50 το βράδυ η πλημμυρίδα έφθασε τα 187 εκατοστά, λίγο λιγότερα από το ρεκόρ των 194 εκατοστών που είχε καταγραφεί το 1966.

“Η κατάσταση είναι δραματική. Ζητάμε από την κυβέρνηση να μας βοηθήσει. Το κόστος θα είναι υψηλό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής”, έγραψε ο Brugnaro στο Twitter.

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου βυθίστηκε κάτω από το νερό που ξεπερνούσε το ένα μέτρο, ενώ η παρακείμενη βασιλική του Αγίου Μάρκου πλημμύρισε για έκτη φορά μέσα σε 1.200 χρόνια.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τέσσερις από τις μεγαλύτερες πλημμύρες έχουν σημειωθεί την τελευταία 20ετία, η πιο πρόσφατη τον Οκτώβριο του 2018. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές εντός του ναού. Το 2018, οι διαχειριστές της είχαν ανακοινώσει ότι η βασιλική είχε υποστεί φθορά 20 ετών μέσα σε μόλις μια ημέρα.



Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν νερό με ροή ποταμού να πλημμυρίζει μια από τις βασικές διελεύσεις της Βενετίας, ενώ ένα άλλο δείχνει μεγάλα κύματα να χτυπούν τα πλοιάρια που είναι δεμένα κατά μήκος του Παλατιού των Δόγηδων και να σκάνε στα πεζοδρόμια.

Ο Brugnaro κάλεσε τη ιταλική κυβέρνηση να βοηθήσει άμεσα την πόλη, καθώς το κόστος των ζημιών αναμένεται να είναι πολύ υψηλό. Το Νοέμβριο του 2018 πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές ύψους 2,2 εκατ. ευρώ στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου.



Στη φωτογραφία, ο δήμαρχος της πόλης Luigi Brugnaro στην πλατεία του Αγ. Μάρκου χθες το βράδυ.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top