Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Στήριξη των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών από την ΕΕ την επόμενη πενταετία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 November 2019, 11:01

Η Ευρωβουλευτής κα Έλενα Κουντουρά, ζήτησε από τη νέα υποψήφια Επίτροπο για τις Μεταφορές Adina Valean να διευκρινίσει εάν προτίθεται να λάβει ειδικά μέτρα για το υψηλό μεταφορικό κόστος που επιβαρύνονται τα νησιά και κατ'επέκταση για το υψηλότερο κόστος διαβίωσης που συνεπάγεται η νησιωτικότητα.


Μέτρα στήριξης για τη νησιωτικότητα που αφορούν και την Ελλάδα στην πολιτική της ΕΕ για τις “πράσινες” μεταφορές, ζήτησε η Ευρωβουλευτής κα Έλενα Κουντουρά, στην παρέμβασή της κατά την ακρόαση της νέας υποψήφιας Επιτρόπου για τις Μεταφορές Adina Valean.

Η κα Κουντουρά τόνισε ότι επιβάλλεται η στήριξη των απομονωμένων περιοχών και ειδικά των νησιωτικών, που αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα  λόγω ανεπαρκούς συνδεσιμότητας - προσβασιμότητας και της μεταφορικής απομόνωσής τους.

Συγκεκριμένα, ζήτησε από την υποψήφια Επίτροπο να διευκρινίσει εάν προτίθεται να λάβει ειδικά μέτρα για το υψηλό  μεταφορικό κόστος που επιβαρύνονται τα νησιά και κατ’επέκταση για το υψηλότερο κόστος διαβίωσης που συνεπάγεται η νησιωτικότητα. Οι περιοχές αυτές θα χρειαστούν μάλιστα ειδική στήριξη για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο νέο τοπίο των “πράσινων” μεταφορών που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.

Στην απάντησή της η κα Valean συμφώνησε με την κα Κουντουρά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νησιωτικότητα και διαβεβαίωσε για τη στήριξη των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η κα Κουντουρά ζήτησε ακόμη να εξασφαλιστεί ότι δεν θα αποκλειστούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες, στο πλαίσιο των πολιτικών και των  αλλαγών για  τον “πράσινο” μετασχηματισμό των μεταφορών, και να παραμείνει προσιτό το κόστος στις μετακινήσεις και τα ταξίδια τους.

Επανέλαβε την πρόταση που έχει καταθέσει η επιτροπή TRAN για τη δημιουργία χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου Μεταφορών και Τουρισμού, που να συμπεριλαμβάνει ισότιμα τους δύο τομείς, τονίζοντας χαρακτηριστικά: ”Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τουρισμός χωρίς μεταφορές και μεταφορές χωρίς τουρισμό”.

Επιπλέον, η κα Κουντουρά  ζήτησε να υπάρξει μέριμνα σχετικά με το σχεδιασμό και τις νέες τεχνολογίες που προκρίνονται για τη μείωση της ρύπανσης στη ναυτιλία και ειδικότερα στα λιμάνια της Ευρώπης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top