Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Ο 1st Mediterranean Chefs Competition στις 17-19 Ιανουαρίου 2020 στο ΣΕΦ

Τατιάνα Ρόκου - 18 Νοέμβριος 2019, 12:55

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες, μάγειρες και ζαχαροπλάστες, νέοι επαγγελματίες μάγειρες και ζαχαροπλάστες έως 25 ετών, σπουδαστές με ιδιωτική συμμετοχή και ιδιωτικές και δημόσιες σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.


Με επιτυχία και προσέλευση εκπροσώπων του Τύπου, ΜΜΕ, blogs και φορέων, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 1ου Μεσογειακού Διαγωνισμού για Chef και Pastry Chef που θα διοργανωθεί 17-19 Ιανουαρίου 2020 στο Στάδιο Ειρήνης και Φίλιας (ΣΕΦ).

Παρόντες ήταν οι κ.κ. Γεωργία Αδαμοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, κ. Τάσος Ζησόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, κ. Νεκτάριος Βακάλης, προέδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, εκπρόσωπος της σχολής Le Monde, εκπρόσωπος της σχολής ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ, εκπρόσωπος από τον Σύνδεσμο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, αντιπροσωπία της Πρεσβείας του Μαρόκου και αρκετοί επαγγελματίες της γαστρονομίας.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Τάσος Πρωτοψάλτης έκανε μια σύντομη παρουσίαση του διαγωνισμού, δίνοντας το μήνυμα σε όλους ότι πρέπει να “αγκαλιάσουν” τον διαγωνισμό, διότι είναι μια γιορτή της γαστρονομίας και πρέπει να γίνει θεσμός.

Σημαντικό στιγμιότυπο ήταν η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του 1st Mediterranean Chefs Competition και της εταιρείας ΕΣΤΙΑΣΗ, που θα διαθέσει όλο τον εξοπλισμό για το διαγωνισμό, με τον κ. Πρωτοψάλτης να ευχαρίστεί τον κ. Αλέξη Γιαννοπουλάκη για την προσφορά του.Τον λόγο μετά πήρε η διευθύντρια της Λέσχης Αρχιμαγείρων κα Έλενα Ρέππα αφού ευχαρίστησέ και η ίδια τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους παρουσίασε αναλυτικά τον διαγωνισμό. “Ο 3ημερος διαγωνισμός αφορά επαγγελματίες Chef μάγειρες και Pastry Chef ζαχαροπλάστες, καθώς και σε μαθητές σχολών από την Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου. Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να διαγωνισθούν σε διάφορες κατηγορίες πιάτων όπως κρεατικά, θαλασσινά, Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα, Vegan, ζυμαρικά, αρτοσκευάσματα, παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, γλυκά εστιατορίου και άλλες κατηγορίες που μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού. Είναι τιμή μας ο 1ος Μεσογειακός διαγωνισμός για Chef και Pastry Chef να τελεί υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας Worldchefs και της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων & Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, εφαρμόζοντας το σύστημα βαθμολόγησης Worldchefs Competition Management System που διασφαλίζει το αδιάβλητο του διαγωνισμού αλλά και Υπουργείων και αρμόδιων φορέων. Στο χώρο του Διαγωνισμού θα στηθούν 10 πλήρης εξοπλισμένες κουζίνες για το διαγωνισμό μαγειρικής και 10 πλήρης εξοπλισμένες κουζίνες για το διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής αλλά και θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για έτοιμα εκθέματα και μία σύγχρονη κουζίνα στην οποία θα παρουσιάζονται εξειδικευμένα masterclasses.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τους διαγωνισμούς, από τις ειδικά διαμορφωμένες εξέδρες, αλλά και τις γιγαντοοθόνες. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες, μάγειρες και ζαχαροπλάστες, νέοι επαγγελματίες μάγειρες και ζαχαροπλάστες έως 25 ετών, σπουδαστές με ιδιωτική συμμετοχή και ιδιωτικές και δημόσιες σχολές τουριστικών επαγγελμάτων”.

Στο τέλος της παρουσίασης της ανέφερε μερικές από τις χώρες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό όπως: Αμερική, Κύπρο, Τουρκία, Πολωνία, Νορβηγία, Τυνησία, Αλβανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρουμανία, αλλά και πολλές ακόμα.

Τέλος το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Καραχρήστος, γενικός διευθυντής της Mact Media Group, διοργανωτής του διαγωνισμού και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους έκανε την παρουσίαση για το δεύτερο κομμάτι του διαγωνισμού που είναι οι Χορηγίες, η διαφήμιση και η συμμετοχή των περιφερειών, δήμων και επιμελητήριων. Συγκεκριμένα ανέφερε “τα πλαίσια του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν η εκδήλωση εγκαινίων με σημαντικές προσωπικότητες των φορέων της γαστρονομίας, σημαντικές συναντήσεις του κλάδου, επίσημο Gala, μεγάλη εκδήλωση για την τελετή λήξης. Οι χορηγοί θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν την εταιρία και τα προϊόντα τους μέσα από τον διαγωνισμό. Το όφελος είναι τεράστιο για την επιχείρησή σας γιατί εκτός από την ελληνική αγορά απευθύνετε και σε πάνω από 15 χώρες του εξωτερικού που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Μεγάλη διαφημιστική καμπάνια έχει ήδη ξεκινήσει για τον διαγωνισμό σε συνεργασία με πάνω από 30 χορηγούς επικοινωνίας που ήδη έχουμε εξασφαλίσει”.

Τέλος χαιρετισμό απευθύναν όλα τα μέλη του Δ.Σ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, καθώς και ο κ. Ζησόπουλος, που ζήτησε από όλους να αγκαλιάσουν αυτόν το διαγωνισμό και να βοηθήσουν στην προώθηση του ελληνικού προϊόντος. Ο προέδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής κ. Νεκτάριος Βακάλης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την “εξαιρετική τους πρωτοβουλία” για την διοργάνωση του διαγωνισμού, έτσι ώστε οι περιοχές να μπορέσουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top