Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΤο δίκτυο μονοπατιών Apollo Trails επεκτάθηκε από τα 25 στα 90 χλμ.
Πεζοπορικός τουρισμός

Το δίκτυο μονοπατιών Apollo Trails επεκτάθηκε από τα 25 στα 90 χλμ.

Η πρωτοβουλία της δημιουργίας των μονοπατιών εντάσσεται στην προσπάθεια για εναλλακτικό τουρισμό 365 μέρες το χρόνο.

Στα σύνορα Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, με επίκεντρο το χωριό Αμπελιώνα, ξεκινά τo δίκτυο μονοπατιών Apollo Trails, μία πρωτοβουλία του boutique ξενοδοχείου Abeliona Retreat. Ανάμεσα στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, το Λύκαιον Όρος και τη Νέδα, το Apollo Trails θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και θα δώσει ανάσα ζωής στα ξεχασμένα χωριά της περιοχής.
 
Η πρωτοβουλία της δημιουργίας των μονοπατιών εντάσσεται στην προσπάθεια για εναλλακτικό τουρισμό 365 μέρες το χρόνο και δίνει στους κατοίκους των χωριών του δικτύου τη δυνατότητα να αντιληφθούν έμπρακτα τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ο θησαυρός της φυσικής και πολιτιστικής ομορφιάς που έχουν στα χέρια τους.
 
Τα μονοπάτια του Apollo Trails, εντάσσονται στην ευρύτερη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Με κέντρο την αναβίωση του Αρκαδικού Ιδεώδους, με το “γνώθι σ’ αυτόν”, απευθύνονται σε ταξιδιώτες με περιβαλλοντική συνείδηση που αναζητούν βιωματικές εμπειρίες στις αποδράσεις τους σε διαδρομές μετασχηματισμού ως μέρος της προσωπικής τους ανάπτυξης.

 
Μέσα από τις διαδρομές του Apollo Trails ενώνονται τα σημεία. Από το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, τα λείψανα του αρχαίου ιερού του Πανός, το βωμό του Δία στην κορυφή του Λυκαίου όρους, στις πηγές της Νέδας έως τα εκπληκτικά πέτρινα αλώνια και τους παλιούς νερόμυλους.
 
Διαδρομές, μέσα στις εναλλαγές της φύσης που ακολουθούν τη ροή του νερού και τις εποχές, μέσα στο επιβλητικό καστανόδασος, τις βελανιδιές, τις παλιές καλλιέργειες και τα ρέματα με τα αιωνόβια πλατάνια.
 
Το δίκτυο συνδέει επίσης την γραφική Ανδρίτσαινα, όλα τα χωριά της περιοχής, αλλά και την αρχαία Είρα.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024