Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

ΣΕΤΚΕ:'Έχουμε ήδη συζητήσει το θέμα της παράτασης της κατάταξης με το Υπουργείο Τουρισμού'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 November 2019, 13:45

Ο κλάδος των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων έχει τριτοβάθμιο όργανο - κι αυτή είναι η ΣΕΤΚΕ, επισημαίνει σε όλους τους τόνους η Συνομοσπονδία.


Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι έχει, ήδη, συζητήσει το θέμα της παράτασης της κατάταξης, με τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού και τον υφυπουργό από την πρώτη κιόλας συνάντησή τους στις 26 Ιουλίου, λίγες, μόλις, ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους στο Υπουργείο Τουρισμού

”Πάγια τακτική της ομοσπονδίας ‘Κύκλος’ είναι, συχνά-πυκνά, να στέλνει επιστολές στα αρμόδια υπουργεία σχετικές με θέματα που αφορούν τον κλάδο, διεκδικώντας δήθεν την επίλυσή τους, και να τις ανακοινώνει στον Τύπο, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει εντυπώσεις. Λες και τα θέματα επιλύονται τόσο εύκολα, με την αποστολή μιας επιστολής. Θέματα για τα οποία η ΣΕΤΚΕ έχει, ήδη, κάνει συναντήσεις και έχει καταθέσει σειρά υπομνημάτων και επιστολών.

Ο κλάδος των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων έχει τριτοβάθμιο όργανο, το οποίο εκπροσωπεί το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου. Κι αυτή είναι η ΣΕΤΚΕ. Ένας φορέας με δυναμική διοίκηση, που όσο κι αν κάποιοι λίγοι προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα του και να καρπωθούν τα αποτελέσματα της ουσιαστικής και επιτυχημένης παρουσίας του, αυτό δεν είναι εφικτό”, αναφέρει η ΣΕΤΚΕ.

”Ας πάψουν, λοιπόν, αυτοί οι κύριοι, να βγαίνουν στον Τύπο και να μιλούν για επαφές και προώθηση θεμάτων σε αρμόδια υπουργεία, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια αναζήτησης ρόλου.

Τελευταίο ‘κρούσμα’ το θέμα της παράτασης της προθεσμίας κατάταξης για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα. Για άλλη μια φορά ήρθατε δεύτεροι κύριοι, αφού η διοίκηση της ΣΕΤΚΕ έχει, ήδη, συζητήσει το θέμα της παράτασης της κατάταξης, όπως και μία σειρά ακόμη θεμάτων, που απασχολούν τον κλάδο, με τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού και τον υφυπουργό από την πρώτη κιόλας συνάντησή τους στις 26 Ιουλίου, λίγες, μόλις, ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους στο Υπουργείο Τουρισμού. Μία από τις πρώτες συναντήσεις που είχαν οι κ.κ. Θεοχάρης και Κόνσολας με εκπροσώπους φορέων του τουριστικού - ξενοδοχειακού κλάδου. Επίσης, το θέμα επανέφερε η ΣΕΤΚΕ, με επιστολές της στις 16/10/2019 και στις 6/11/2019, μετά την ανάρτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΤΚΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή και έχει αναπτύξει μία άριστη συνεργασία με την τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, διεκδικώντας, μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης, την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top