Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Επαφές του κυπριακού Υφυπουργείου Τουρισμού σε Σαουδική Αραβία και Ντουμπάι

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 November 2019, 12:49

Συναντήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες Etihad, Saudia, Flynas και Flydubai με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.


Στη Σαουδική Αραβία και στο Ντουμπάι μετέβη αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου Τουρισμού, υπό τον υφυπουργό κ. Σάββα Περδίο, από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου 2019.

Κατά την επίσκεψη της, η αντιπροσωπεία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη της συνδεσιμότητας Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με την Επιτροπή για τον Τουρισμό και την Εθνική Κληρονομιά της χώρας (Saudi Commission for Tourism and National Heritage), καθώς επίσης και την αξιολόγηση των τουριστικών προοπτικών της αγοράς αυτής.

Σε σχέση με το θέμα της συνδεσιμότητας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες Etihad, Saudia, Flynas και Flydubai (κάποιες από τις συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ντουμπάι) με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά στη συνάντηση με την Επιτροπή για τον Τουρισμό και την Εθνική Κληρονομιά της Σαουδικής Αραβίας, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η διεύρυνση της πώλησης κοινών τουριστικών πακέτων, η ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων στην Κύπρο και άλλα.

Τέλος, αναφορικά με την αξιολόγηση της συγκεκριμένης αγοράς, η αντιπροσωπεία διαπίστωσε ότι πρόκειται για υποσχόμενη πηγή άντλησης τουριστικών ροών, με ψηλό βιοτικό επίπεδο και με νεανικό, σχετικά, πληθυσμό (50% κάτω των 30 ετών).

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο υφυπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των επαφών που έγιναν και τόνισε ότι η αγορά της Σαουδικής Αραβίας παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές, αφού πρόκειται για λαό που εκτιμά τη ζεστή φιλοξενία και τη φυσική ομορφιά, στοιχεία που παρέχει απλόχερα η χώρα μας. Ταυτόχρονα διατύπωσε την άποψη ότι οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στη Σαουδική Αραβία, ενδεχομένως να δώσουν ώθηση στον τουρισμό, γεγονός που μπορεί να ωφελήσει και την Κύπρο, εάν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top