Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με τη Marketing Greece το 2020

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Νοέμβριος 2019, 14:55

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα ξεκινήσει φέτος η επικοινωνιακή εκστρατεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Για φέτος τα κονδύλια του ΕΟΤ για προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό δε θα ξεπεράσουν τα 16 εκατ. ευρώ συνολικά.


Προσπάθειες για συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με τη Marketing Greece από την επόμενη χρονιά, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Τουρισμoύ κ. Χάρης Θεοχάρης.

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2020 θα ξεκινήσει φέτος η επικοινωνιακή εκστρατεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Με σκοπό την στοχευμένη προσέγγιση των αγορών για τον ελληνικό τουρισμό για το 2020, το υπουργείο στοχεύει σε κρατήσεις από την έναρξη της νέας χρονιάς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, απάντηση στον χαμηλό προϋπολογισμό που έχει ο ΕΟΤ για να φέρει εις πέρας το έργο της προώθησης της Ελλάδας στο εξωτερικό, είναι η στρατηγική στόχευση, σε κρίσιμες αγορές, όπως αυτή της Κίνας αλλά και άλλων εκτός Schengen χωρών, όπως ανάφερε  ο κ. Θεοχάρης. Για φέτος αυτά τα κονδύλια δε θα ξεπεράσουν τα 16 εκατ. ευρώ συνολικά στο έτος.

“Τα κονδύλια της διαφήμισης χρειάζεται να είναι πιο καλά στοχευμένα, να μπουν κριτήρια σε σχέση με τις χώρες (δηλαδή να επιλέξουμε κάποιες στρατηγικες χωρες που θα “σπρώξουμε” περισσότερο, όπως π.χ. η Κίνα, οι τουρίστες της οποίας ξοδεύουν 300 ευρώ ανά νύχτα), κριτήρια σε σχέση με τους TOs ανά χώρα...”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία του ΕΟΤ με την εταιρεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Marketing Greece, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι αυτή προωθείται και εξετάζεται φόρμουλα προκειμένου να υλοποιηθεί.

Αυτήν την περίοδο το Υπουργείο Τουρισμού προωθεί την υλοποίηση των νομοθετικών παρεμβάσεων στο σκέλος του καταδυτικού τουρισμού, αλλά και αυτού της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το νομοσχέδιο του καταδυτικού τουρισμού, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο, θα περιλαμβάνει και διάταξη για τις κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες), προκειμένου να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες, μιας και θα αντικαταστήσει ένα πλαίσιο που συντάχθηκε τη δεκαετία του 1970.

Όσον αφορά στην νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου για τη βραχυχρόνια μίσθωση, δε θα υπάρχει ο χρονικός περιορισμός μίσθωσης, ενώ η προσπάθεια εστιάζεται στην αποφυγή της φοροδιαφυγής. Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, οι όροι θα είναι τέτοιοι που θα αποτρέπουν τον οποιονδήποτε να λειτουργεί στη σκιά της φοροδιαφυγής, ενώ την ίδια στιγμή θα θεσπιστούν κανόνες που θα διασφαλίζουν την ποιότητα της φιλοξενίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top