Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μειώνουν τους μισθούς για να μην απολύσουν οι μεγάλοι tour operators της Μεγάλης Βρετανίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Απρίλιος 2002, 00:00

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τουριστικού τύπου, οι μεγάλοι tour operators προτιμούν να 'παγώσουν' τους μισθούς μέχρι το τέλος<...>

του έτους, παρά να αναγκασθούν να προβούν σε περισσότερες απολύσεις.

Ήδη σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, οι επιπτώσεις των τρομοκρατικών κτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου έχουν προκαλέσει την απόλυση 258.000 εργαζόμενων στον τουριστικό κλάδο. Επίσης, σε παγκόσμιο επίπεδο χάθηκαν 10.000.000 θέσεις εργασίας εκ των οποίων 660.000 στις ΗΠΑ. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι έμμεσα απασχολούμενοι στον τομέα του τουρισμού.

Ο διευθυντής του Thomas Cook κ. Manny Fontenla-Novoa δήλωσε ότι, η εταιρία του θέλει να προστατεύσει όσες περισσότερες θέσεις εργασίας μπορεί. "Χωρίς τις περικοπές στους μισθούς θα αναγκασθούμε να προβούμε σε απολύσεις. Τα σχέδια μας είναι οι περικοπές να κρατήσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου όπου και τελειώνει το φετινό οικονομικό έτος."

Το ίδιο περίπου σκηνικό γίνεται και στα γραφεία της TUI στη Μεγάλη Βρετανία, όπου όλοι οι μισθοί από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά έχουν παγώσει. Η First Choice κρατά μια στάση αναμονής και μέσα στον Απρίλιο θα αποφασίσει αν θα δοθούν αυξήσεις στους υπαλλήλους της για την προσεχή χρονιά. Και οι υπάλληλοι του My Travel θα πρέπει να περιμένουν άλλο ένα μήνα για να μάθουν αν θα παγώσουν οι μισθοί τους για την επόμενη χρονιά. Η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι πρόκειται να αλλάξει την κλίμακα των έχτρα μπόνους.

Σύμφωνα με το

WTTC<.>

ο τουρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θα βρεθεί στα ίδια επίπεδα του πριν από τον Φεβρουάριο του 2004, ενώ η ανάκαμψη θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2003.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top