Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΗΠΑ: Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, παραμένει στο επίπεδο ταξιδιωτικής οδηγίας 1
Ταξιδιωτικές οδηγίες

ΗΠΑ: Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, παραμένει στο επίπεδο ταξιδιωτικής οδηγίας 1

Πάγιες συστάσεις για την εορταστική περίοδο σε κάθε ευρωπαϊκό προορισμό και όχι έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, η οδηγία του State Department διευκρινίζει ο Αμερικανός πρέσβης.

Το State Department εφιστά την προσοχή στους Αμερικανούς πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν την περίοδο των εορτών στη χώρα μας. Ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί και για άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης -και όχι μόνο- υπό το φόβο των συνεχιζόμενων “διεθνών απειλών” που “εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία”.

Παρά το γεγονός πως η Ελλάδα θεωρείται ασφαλής προορισμός, με την ανακοίνωση του το State Department αναφέρει πως κατά τη διάρκεια των εορτών τα μέτρα ασφάλειας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας συνεχιζόμενων απειλών από “διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένα άτομα” επικεντρώνοντας σε τοποθεσίες όπως αγορές Χριστουγέννων, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, κόμβους μεταφοράς και δίνει οδηγίες για τις προφυλάξεις που πρέπει να λάβουν οι Αμερικανοί τουρίστες.

Geoffrey R. Pyatt: Λανθασμένες οι αναφορές για έκτακτη αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία για Ελλάδα
Πάγιες συστάσεις για την εορταστική περίοδο σε κάθε ευρωπαϊκό προορισμό και όχι έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία συνιστά η αναφορά του State Department για την Ελλάδα, διευκρινίζει ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey Pyatt.

 Ο ίδιος, με ανάρτησή του στο twitter, χαρακτηρίζει εσφαλμένες τις σχετικές αναφορές του Τύπου και τονίζει ότι η Ελλάδα παραμένει στο επίπεδο ταξιδιωτικής οδηγίας 1, δηλαδή στην πιο ασφαλή σχετική κατηγοριοποίηση του State Department.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024