Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤο Kallichoron Art Boutique Hotel στο ΣΑΣΜ Forum 2019 για τη βιώσιμη ανάπτυξη
Βιώσιμος τουρισμός

Το Kallichoron Art Boutique Hotel στο ΣΑΣΜ Forum 2019 για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Το Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή πιστοποιημένο με το διεθνές σήμα οικολογικής ποιότητας 'Green Key EcoLabel' για την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί.

Το Kallichoron Art Boutique Hotel συμμετείχε στο ΣΑΣΜ Forum που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στη Σχολή Μωραΐτη από το Σύνδεσμο Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη με θέμα “Τουρισμός & Νέοι Ορίζοντες”.

Στις 30 Νοεμβρίου, η συνιδρύτρια και Hotel Manager του Kallichoron και πιστοποιημένη auditor από το Γερμανικό Συμβούλιο Αειφόρου Δόμησης, κα Καρολίνα Αλκαλάι, συμμετείχε στο workshop “Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ελληνικός Τουρισμός”, όπου παρουσίασε τις προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.

Το Kallichoron Art Boutique Hotel αποτελεί ένα κατάλυμα με χαρακτήρα που πρωτοπορεί και συνεισφέρει ενεργά στην πρόοδο και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις της Αστυπάλαιας. Από την σύστασή της, η επιχείρηση βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και την “πράσινη” ανάπτυξη. Πέραν των διεθνών βραβείων που έχει λάβει από την σύστασή του, είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή πιστοποιημένο με το διεθνές σήμα οικολογικής ποιότητας “Green Key EcoLabel” για την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί, αλλά και για την ενεργή στήριξη πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας, με σημείο αναφοράς τα παιδιά και τους νέους της Αστυπάλαιας.

Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:

  • Οι νέες τουριστικές τάσεις και οι προσκλήσεις του ελληνικού τουρισμού.
  • Βιωσιμότητα και αειφορία. Ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που να προβάλλει το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, να ενισχύει την τοπική οικονομία, να αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις.
  • Case study: Το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας του Kallichoron Art Boutique Hotel.

“Στόχος μας στο Kallichoron Art Boutique Hotel είναι να οικοδομήσουμε μία υπεύθυνη τουριστική μονάδα που συμβάλλει στην οικονομική ευημερία, την κοινωνική ένταξη, την ειρήνη και την κατανόηση, καθώς και στην πολιτιστική και περιβαλλοντική διαφύλαξη. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας προς το καλύτερο” δήλωσε η κα Αλκαλάι.

Το Forum τελέστηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, με κύριο στόχο την ανάδειξη προοπτικών και τη δημιουργία επαγγελματικών συνεργιών, ενώ το “παρών” έδωσαν ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024