Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Δημιουργία στοχευμένου πλάνου δράσης για την αμερικανική αγορά

Τατιάνα Ρόκου - 04 Δεκέμβριος 2019, 11:05

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά την παρέμβασή του σε εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει αύξηση των πτήσεων, αλλά και των αεροπορικών θέσεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.


Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ Δημοσίου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, ανέδειξε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά την παρέμβασή του σε εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στο 30th Annual Greek Economic Summit “Turning the Odds”, “επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η στροφή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στην ποιότητα και στην προστιθέμενη αξία και όχι στην ποσότητα”.

“Το παράδειγμα της Thomas Cook είναι το παράδειγμα ενός μοντέλου που πέθανε και πρέπει και εμείς να το αφήσουμε πίσω”, σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου κ. Στέφανου Θεοδωρίδη.“Μέλημά μας” συμπλήρωσε ο υπουργός Τουρισμού “είναι η ενίσχυση και η ανάδειξη της ταυτότητας των τουριστικών προορισμών. Και αυτό θα γίνει και μέσα από τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γαστρονομία”.

Σε ό,τι αφορά στους επισκέπτες από τις ΗΠΑ ανέφερε: “Η αγορά των ΗΠΑ και η προσέλκυση περισσότερων Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα αποτελεί βασικό μας στόχο. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούμε στοχευμένο πλάνο δράσης για την αμερικανική αγορά”.

Ειδικότερα, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει αύξηση των πτήσεων, αλλά και των αεροπορικών θέσεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. “Αυτός αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους που έχουμε θέσει για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ”, σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θεοχάρης και στους τουριστικούς προορισμούς παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είναι η Σαντορίνη, “η διαχείριση των οποίων”, όπως είπε “αποτελεί βασική προτεραιότητα της τουριστικής πολιτικής της Κυβέρνησης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top