Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Η Αθήνα 43η στο top100 των πόλεων - προορισμών για το 2019

Τατιάνα Ρόκου - 04 Δεκέμβριος 2019, 14:16

Η Αθήνα ανέβηκε άλλες δύο θέσεις στην κατάταξη Top 100 City Destinations 2019 της Euromonitor International. Πρώτο είναι το Χονγκ Κονγκ με δεύτερη τη Μπανγκόκ και τρίτο το Λονδίνο.


Η Euromonitor International δημοσίευσε χθες την κατάταξη της “Top 100 City Destinations 2019”, η οποία καλύπτει τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου που ταξινομούνται σύμφωνα από με τις διεθνείς αφίξεις τουριστών.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ευρώπη παραμένει ο δεύτερος ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή - προορισμός για τους ταξιδιώτες μετά την Ασία: το Λονδίνο διατηρεί την τρίτη θέση στην κατάταξη, παρά τη μείωση του αριθμού αφίξεών της, καθώς η αβεβαιότητα του Brexit συνεχίζεται, με το Παρίσι να βρίσκεται στην 6η και την Κωνσταντινούπολη στην 10η θέση.

Το Λονδίνο αναμένεται να χάσει τη θέση του ανάμεσα στις τρεις πρώτες πόλεις για το 2019, καθώς θα το ξεπεράσουν Μακάο και Σιγκαπούρη. Το Παρίσι αναμένεται να επωφεληθεί από οποιαδήποτε μετατόπιση των Ευρωπαίων επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο για εργασία όσο και για αναψυχή.


Σημαντική ανάπτυξη σημειώθηκε στις τουρκικές πόλεις, καθώς η χώρα ανέκαμψε από το ταραχώδες 2016. Η Κωνσταντινούπολη επέστρεψε στην κατάταξη των Top 100 City Destinations, με εντυπωσιακή αύξηση (25%) στις εισερχόμενες αφίξεις της, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Παραμένει η 3η πιο επισκέψιμη πόλη στην Ευρώπη (και 10η παγκοσμίως) το 2018, με διεθνείς αφίξεις που φτάνουν τα 13,4 εκατομμύρια ταξίδια το 2018.

Τέλος, ενώ παραδοσιακοί προορισμοί, όπως το ΜΙλάνο και η Βιέννη έχει πέση στην κατάταξη, άλλες, πιο άγνωστες όπως η Κροατία και η Σλοβενία, έχουν ανεβεί, καθώς αποδεικνύονται δημοφιλείς στους ταξιδιώτες που ψάχνουν νέες, πιο τοπικές εμπειρίες και μέρη με λιγότερα πλήθη.

Top 100 Cities 2019|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top