Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών για τα τουριστικά γραφεία το γ' τρίμηνο του 2019

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Δεκέμβριος 2019, 14:10

Η αύξηση του δείκτη σε συγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2019 διαμορφώνεται στο +65,4%, ενδεικτικό της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού.


Αύξηση 13,5% καταγράφει ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των Ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες το γ’ τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς καταγράφεται περαιτέρω αύξηση έπειτα από το ρεκόρ της περυσινής γ’ τριμήνου (+25,2%).

Επισημαίνεται ωστόσο οτι η αύξηση του δείκτη σε συγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2019 διαμορφώνεται στο +65,4%, ενδεικτικό της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της FedHATTA, “τα τουριστικά γραφεία, τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται σε εγρήγορση. Παρακολουθούν με άοκνες προσπάθειες τις εξελίξεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς, τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, τα νέα τουριστικά προϊόντα - μετά την καταρράκωση του κλάδου που βιώσαμε με την κρίση των τελευταίων ετών. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα των έργων και των προσπαθειών μας. Όσο εργάζονται τα τουριστικά γραφεία, ο ελληνικός τουρισμός θα σημειώνει άνοδο – αυτό είναι κάτι που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι!”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top