Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Πληρωμή εντός φυσιολογικού χρονικού πλαισίου από τους TOs ζητούν οι ξενοδόχοι

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Δεκέμβριος 2019, 10:09

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού και portal 'FVW', η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου επισημαίνει την προφανή ανισορροπία που προκύπτει μεταξύ της παρεχόμενης υπηρεσίας και του τρόπου που αυτή πληρώνεται.


Ξεκίνησε η συζήτηση μεταξύ των ξενοδόχων και των μεγάλων Γερμανών TOs για πληρωμή εντός φυσιολογικού χρονικού πλαισίου, και όχι με το τώρα ισχύων καθεστώς των 60 ημερών και άνω. Μια συζήτηση που γίνεται στους κόλπους των ξενοδόχων εδώ και αρκετά χρόνια και κορυφώθηκε με την πτώση αρκετών Tour Operator, με πλέον ηχηρή αυτή του Thomas Cook.

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα του πλέον έγκυρου γερμανικού περιοδικού και portal FVW, η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου επισημαίνει την προφανή ανισορροπία που προκύπτει μεταξύ της παρεχόμενης υπηρεσίας και του τρόπου που αυτή πληρώνεται.

“Είναι γνωστό, ότι τα ξενοδοχεία είναι εντάσεως κεφαλαίου και εργασίας, και τρόποι πληρωμής, όπως αυτοί που ισχύουν σήμερα, καθιστούν εξαιρετικά επισφαλή τη λειτουργία, αλλά και την οικονομική θέση των ξενοδοχείων. Το αίτημα των ξενοδόχων για έγκαιρη πληρωμή, δηλαδή εντός του μήνα, είναι απολύτως λογικό και σύμφωνο με τα τρέχοντα συναλλακτικά ήθη, αλλά και τη ροή των υποχρεώσεων που έχουν οι ξενοδόχοι, αρχής γενομένης από τη μισθοδοσία, αλλά και την κάλυψη των προμηθευτών τους. Η oικονομία της φιλοξενίας είναι σύνθετη και μπορεί να περιγραφεί ως ένα ψηφιδωτό παροχών υπηρεσιών και προϊόντων, πού αγοράζουν οι ξενοδόχοι για να δημιουργήσουν το τελικό προϊόν φιλοξενίας. Η αλυσίδα σπάει όταν ξενοδοχεία αδυνατούν να προμηθευτούν με όρους αγοράς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που με τη σειρά τους μεταπωλούν στον ξένο επισκέπτη. Από κει ξεκινά και ένα γαϊτανάκι πιστώσεων που ακριβαίνει το τελικό προϊόν και  αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για πολλούς συναδέλφους”, επισημαίνει η Ένωση.

Το ‘ο πελάτης έχει πάντα δίκιο’ πρέπει να οριοθετηθεί με τον ίδιο τρόπο που οριοθετούνται και είναι απόλυτα το κόστος της υπηρεσίας, ο χρόνος που απαιτείται για να παραχθεί και οι άνθρωποι που μοχθούν για την παροχή ανώτερης φιλοξενίας.

Ως Ένωση χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών όρων που δημιουργούν το τελικό πακέτο φιλοξενίας. Ήταν και είναι άδικο οι ξενοδόχοι να επωμίζονται όλο το βάρος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας χωρίς να τους αναγνωρίζεται και ο ιδιαίτερος ρόλος που έπαιξαν, πιστώνοντας ουσιαστικά τους συνεργαζόμενους TOs και δίνοντάς τους περιθώρια που δεν είχαν”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top