Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπουργεία Πολιτισμού – Τουρισμού: 'Στόχος μας να πατάξουμε τις παράνομες ξεναγήσεις'
Τουριστική πολιτική

Υπουργεία Πολιτισμού – Τουρισμού: 'Στόχος μας να πατάξουμε τις παράνομες ξεναγήσεις'

Μεταξύ της κας Λίνας Μενδώνη και του κ. Μάνου Κόνσολα συζητήθηκε η σταδιακή επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, αλλά και η πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού για την καθιέρωση ενιαίου εισιτήριου εισόδου σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αρχαιολογικούς χώρους.

Με την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος που απαιτούν συνέργειες των δύο υπουργείων.

Συζητήθηκε το ζήτημα των παράνομων ξεναγήσεων με την κα Μενδώνη και τον κ. Κόνσολα να συμφωνούν στην εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου. Παράλληλα, ενημέρωσε την υπουργό Πολιτισμού για τη λειτουργία των νέων Σχολών Ξεναγών και για την αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με την κα Μενδώνη για την πρόοδο των εργασιών των ομάδων εργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με τη σταδιακή επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, αλλά και την πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού για την καθιέρωση ενιαίου εισιτήριου εισόδου σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αρχαιολογικούς χώρους, μια πρακτική που ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

H υπουργός Πολιτισμού συμφώνησε ότι οι δύο αυτές δράσεις αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες μας, τονίζοντας ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να προχωρήσουν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024