Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕνίσχυση της σύνδεσης με απευθείας πτήσεις προς Β. Αμερική όλο το χρόνο αναζητά το Υπουργείο Τουρισμού
Τουριστική πολιτική

Ενίσχυση της σύνδεσης με απευθείας πτήσεις προς Β. Αμερική όλο το χρόνο αναζητά το Υπουργείο Τουρισμού

Επαφές για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είχε ο κ. Χάρης Θεοχάρης και με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βοστώνης, όπου και καταγράφηκε η ανάγκη αύξησης των πτήσεων, δεδομένου ότι το 'ρεύμα' του εισερχομένου τουρισμού από την Αμερική προς την Ελλάδα παρουσιάζει σταθερή άνοδο.

Σειρά επαφών με ξένους επενδυτές, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, παράγοντες του τουριστικού κλάδου, αλλά και με εκπαιδευτικά ιδρύματα είχε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στις ΗΠΑ. Ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στο 21ο Capital Link Invest in Greece Forum, αναφέρθηκε στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον κλάδο. Στο περιθώριο του forum ο κ. Θεοχάρης είχε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού, επενδυτές και με εκπροσώπους ομογενειακών, αλλά και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Ο υπουργός Τουρισμού συμμετείχε, ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, στο “Closing Bell”, δηλαδή στη λήξη των εργασιών της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ημέρα που ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο κ. Θεοχάρης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ και του Καναδά. Αντικείμενο των επαφών ήταν να διερευνηθούν οι δυνατότητες για ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ της Ελλάδας και της Βορείου Αμερικής με απευθείας πτήσεις καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Επαφές για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είχε ο κ. Θεοχάρης και με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βοστώνης. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και καταγράφηκε η ανάγκη αύξησης των πτήσεων, δεδομένου ότι το “ρεύμα” του εισερχομένου τουρισμού από την Αμερική προς την Ελλάδα παρουσιάζει σταθερή άνοδο.

Στη Βοστώνη ο υπουργός Τουρισμού είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρύτανη του School of Hospitality, στο Boston University και με καθηγητές του Harvard και άλλων επιφανών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για θέματα εκπαίδευσης με έμφαση στον τουρισμό.

Ο κ. Θεοχάρης είχε επίσης συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη των κορυφαίων διαδικτυακών εταιρειών κρατήσεων Kayak και TripAdvisor, με τα οποία εξέτασε τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας για την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τέλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη, ο κ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να συναντήσει επενδυτές, στελέχη τουριστικών πρακτορείων που ειδικεύονται στον θεματικό τουρισμό και εκπροσώπους της ομογένειας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024