Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτο 1,7 τρισ. δολ. τα έσοδα από τον παγκόσμιο τουρισμό το 2018
Τάσεις

Στο 1,7 τρισ. δολ. τα έσοδα από τον παγκόσμιο τουρισμό το 2018

Οι προορισμοί σε όλο τον κόσμο υποδέχθηκαν 1,1 δισ. διεθνείς τουρίστες το α' 9μηνο του 2019 (αύξηση κατά 43 εκατομμύρια σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2018), σύμφωνα με το τελευταίο Παγκόσμιο Βαρόμετρο Τουρισμού από τον Παγκόσμιο οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν περαιτέρω κατά 4% μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με το τελευταίο Παγκόσμιο Βαρόμετρο Τουρισμού του UNWTO. Η τουριστική ανάπτυξη συνεχίζει να ξεπερνά την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, αποκαλύπτοντας το τεράστιο δυναμικό της να προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στις προκλήσεις για αειφορία.

Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, οι γεωπολιτικές εντάσεις και η παρατεταμένη αβεβαιότητα γύρω από το Brexit επηρέασαν τον διεθνή τουρισμό, ο οποίος παρουσίασε έναν ηπιότερο ρυθμό ανάπτυξης το καλοκαίρι, που είναι και περίοδος αιχμής στο βόρειο ημισφαίριο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος).

Ο τουρισμός είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος τομέας εξαγωγών στον κόσμο
Δημιουργώντας έσοδα ύψους 1,7 τρισ. δολ. από το 2018, ο διεθνής τουρισμός παραμένει ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγικός τομέας, πίσω από τα καύσιμα (με 2,4 τρισ. δολ.) και τα χημικά προϊόντα (με 2,2 τρισ. δολ.). Επίσης, στις προηγμένες οικονομίες, η αξιοσημείωτη οικονομική απόδοση του τουρισμού μετά από χρόνια σταθερής ανάπτυξης έχει μειώσει το χάσμα με τον τομέα εξαγωγών προϊόντων αυτοκινήτων.

Ο διεθνής τουρισμός αντιπροσωπεύει το 29% των παγκόσμιων εξαγωγών σε υπηρεσίες και το 7% των συνολικών εξαγωγών. Σε ορισμένες περιοχές αυτές οι αναλογίες υπερβαίνουν τον παγκόσμιο μέσο όρο, ιδίως στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, όπου ο τουρισμός αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% των εξαγωγών σε υπηρεσίες και περίπου το 9% των συνολικών εξαγωγών.

Οι κορυφαίες δέκα περιοχές του κόσμου σε τουριστικά έσοδα εμφάνισαν μικτά αποτελέσματα στις διεθνείς εισπράξεις μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019, με την Αυστραλία (+9%), την Ιαπωνία (+8%) και την Ιταλία (+7%) να έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση, ενώ οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Κίνα σημείωσαν πτώση. Οι προορισμοί της Μεσογείου είχαν μερικές από τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στα κέρδη τόσο στην Ευρώπη όσο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Η Κίνα, η κορυφαία αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο, εμφάνισε αύξηση κατά 14% το α’ εξάμηνο του 2019, αν και οι δαπάνες της μειώθηκαν κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024