Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Το Ελληνοαμερικανικό Τουριστικό Επιμελητήριο ζητά την εκπαίδευση στελεχών του τουριστικού κλάδου

Τατιάνα Ρόκου - 16 Δεκέμβριος 2019, 11:50

Τοπική γαστρονομία, οινοτουρισμός και τουριστική εκπαίδευση στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Τουρισμού με το Ελληνοαμερικάνικο Τουριστικό Επιμελητήριο.


Την ανάγκη εκπαίδευσης των στελεχών του τουριστικού κλάδου ανέδειξε ως κεντρικό ζήτημα ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Τριβιζάς στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα.

“Η χώρα χρειάζεται να αποκτήσει ποιοτική και πιστοποιημένη εκπαίδευση μέσα στο πλαίσιο του παραγωγικού Υπουργείου Τουρισμού” τόνισε ο κ. Τριβιζάς δίνοντας έμφαση στην αναβάθμιση, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, του γαστρονομικού τουρισμού και του οινοτουρισμού που σε συνδυασμό με την ευεξία, αποτελούν τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης του ελληνικού γαστρονομικού προϊόντος και πρότεινε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη στοχευμένη προβολή των τοπικών μας προϊόντων.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη μετεξέλιξης της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει η Ελλάδα με άξονα την τουριστική εκπαίδευση, που θα στοχεύει πλέον στην ανταγωνιστικότητα και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά, ώστε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού να αποτελέσει σταθμό για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και να βάλει την Ελλάδα στις υψηλότερες θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top