Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Λιμένες

Τουριστική αναβάθμιση με έργα υποδομής στο λιμάνι των Λειψών

Τατιάνα Ρόκου - 16 Δεκέμβριος 2019, 14:33

Προβλέπεται σε δύο χρόνια η αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργικότητας του 1/3 σχεδόν της Χερσαίας Ζώνης.


Λίγο πριν το τέλος του χρόνου, ένα έργο που αφορά στην κατασκευή και επέκταση αποβάθρας του λιμένα Λειψών δρομολογείται με στόχο την τουριστική ανάπτυξη, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του ακριτικού νησιού.

Με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2019, αναρτήθηκε επίσημα η απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 1.140.000 ευρώ.Σε δήλωσή του αναφορικά με τη σημασία του έργου, ο δήμαρχος των Λειψών, κ. Φώτης Μάγγος, τόνισε: “Στο επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και την ΠΝΑΙ με την οποία έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου. Με την αισιοδοξία πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, προβλέπεται σε δύο χρόνια η αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργικότητας του 1/3 σχεδόν της Χερσαίας Ζώνης. Μετά από 16 χρόνια αναμονής και με τη συστηματική πίεση και τις άμεσες ενέργειες μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, θα δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του  λιμανιού μας με πολλές προεκτάσεις στον τουρισμό αλλά και την καθημερινότητα του νησιού”.

Στη συνέχεια, ο κ. Μάγγος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, τον κ. Γιώργο Κατή και την κα Καλλιόπη Κόντσα από την ΕΥΔ, τον κ. Αντώνη Ζουμπά από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΝΑΙ, τον κ. Γιώργο Καρακατσάνη από το ΔΗΛΙΤΑΠ και γενικά όσους συνέβαλλαν δραστικά στη δρομολόγηση της λύσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top