Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

To Thessaloniki Convention Bureau στο MICE workshop του ΕΟΤ Ιταλίας

Τατιάνα Ρόκου - 17 Δεκέμβριος 2019, 15:35

Αν και η Ελλάδα είναι αγαπημένος προορισμός διακοπών για τους Ιταλούς, οι δυνατότητες που προσφέρει για τον συνεδριακό τουρισμό, ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη, δεν είναι πολύ γνωστές.


Το Thessaloniki Convention Bureau συμμετείχε στο MICE workshop που οργάνωσε το Γραφείο Ιταλίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Μιλάνο. Η διοργάνωση περιλάμβανε B2B συναντήσεις μεταξύ εξειδικευμένων MICE buyers από την ιταλική αγορά και ελληνικών εταιρειών, με στόχο την ανάπτυξη νέων συνεργειών ανάμεσα στις δύο αγορές και την περαιτέρω εδραίωση της Θεσσαλονίκης ως MICE προορισμό στην ιταλική βιομηχανία των συναντήσεων.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας του γραφείου ΕΟΤ της Ιταλίας προβλήθηκε στοχευμένα η ελληνική συνεδριακή δραστηριότητα στην ιταλική MICE αγορά, μια αγορά με επαγγελματίες και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Η δημιουργία επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση ποιοτικών διοργανώσεων στη χώρα μας. Οι Έλληνες συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το προϊόν τους σε περίπου 40 επιλεγμένους MICE buyers από το Μιλάνο κατά τη διάρκεια μιας άψογα διοργανωμένης εκδήλωσης.

Το Thessaloniki Convention Bureau, καθώς και μέλη του που εκδήλωσαν ειδικό ενδιαφέρον για την ιταλική αγορά, εκπροσώπησαν τον προορισμό. Αν και η Ελλάδα είναι αγαπημένος προορισμός διακοπών για τους Ιταλούς, οι δυνατότητες που προσφέρει για τον συνεδριακό τουρισμό, ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη, δεν είναι πολύ γνωστές. Η ανακοίνωση την ίδια ημέρα από την Aegean Airlines απευθείας σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Ρώμη και το Μιλάνο υποστήριξε σημαντικά την προβολή της δυναμικής του προορισμού στην ιταλική αγορά.

Η στήριξη του ΕΟΤ στη συνεδριακή αγορά με παρόμοιες ενέργειες, απόλυτα επικεντρωμένες στη MICE αγορά, με σύγχρονο επαγγελματικό προφίλ, κοντά στα διεθνή πρότυπα που ακολουθούνται από άλλες χώρες είναι πολύ μεγάλης σημασίας. O γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, επιβεβαίωσε με την παρουσία του στην εκδήλωση την πρόθεση του ΕΟΤ για ενδυνάμωση της θεσμικής υποστήριξης του συνεδριακού τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top