Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τεχνολογία

Ο Όμιλος Liknoss γιόρτασε τα 20 χρόνια του

Τατιάνα Ρόκου - 19 Δεκέμβριος 2019, 15:02

Διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους τομείς του τουρισμού, των συνδυασμένων μεταφορών και της ψυχαγωγίας, αναπτύσσοντας λύσεις και εκσυγχρονίζοντας τον τομέα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση με τους συνεργάτες ταξιδιωτικούς πράκτορες που φέτος έχει και επετειακό χαρακτήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Ομίλου Liknoss. Στην εκδήλωση το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι του κλάδου του τουρισμού, συνεργάτες της εταιρείας από την Αττική, την περιφέρεια και το εξωτερικό, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, καθώς επίσης και διακεκριμένα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Η Liknoss ιδρύθηκε το 2000 με το όνομα FORTHCRS και κύριο αντικείμενό της, την παροχή εξελιγμένων συστημάτων κρατήσεων. Μέσα στα χρόνια που πέρασαν, η εταιρεία ακολούθησε τις ανοδικές τάσεις στην αγορά των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοναδικό οικοσύστημα. Συνεργασίες με ακτοπλοϊκές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, εφαρμογές συστημάτων κρατήσεων και έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων όπως επίσης σημαντική τεχνογνωσία, καινοτόμα προϊόντα και προηγμένη τεχνολογία αποτελούν μερικά από τα στοιχεία που έκαναν την εταιρεία να ξεχωρίζει στην αγορά τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.  

Το 2018 αποτέλεσε έτος-ορόσημο για την εταιρεία με την ένταξη της στον όμιλο North Star και τη μετονομασία της σε Liknoss. Ο Όμιλος απαρτίζεται από τις εταιρείες CRS LIKNOSS SA, LIKNOSS Central Europe AE και LIKNOSS Italy SRL και αποτελεί το τμήμα Τεχνολογίας Ταξιδιών και Τουρισμού του Ομίλου North Star. Διαθέτει εξειδίκευση στα συστήματα διαχείρισης πωλήσεων ακτοπλοϊκών εταιρειών και διαχειρίζεται περισσότερα από 26 εκατ. εισιτήρια, με ένα ευρύ δίκτυο έκδοσης εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο.  

Σήμερα, έχοντας διαγράψει μία σταθερή ανοδική πορεία και μία τροχιά ανάπτυξης 20 ετών, οδηγεί τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών στους τομείς του τουρισμού, των συνδυασμένων μεταφορών και της ψυχαγωγίας αναπτύσσοντας λύσεις και εκσυγχρονίζοντας τον τομέα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων.Ο διευθύνων σύμβουλος της Liknoss κ. Γιώργος Παπασταματίου στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, πραγματοποίησε μία μικρή αναδρομή από την ίδρυση της εταιρείας έως σήμερα. Επιπρόσθετα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα επόμενα σχέδιά του Ομίλου για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως επίσης και τον προσανατολισμό της εταιρείας σε νέες διεθνείς αγορές. “Η επέτειος αυτή” όπως ανέφερε “συμπίπτει με την νέα εποχή που πρόσφατα ξεκίνησε για την εταιρεία μας, με την ένταξή της στον διεθνή Όμιλο North Star και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να φέρουμε ακόμα πιο κοντά τον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος από την εξέλιξη του Ομίλου μας σε έναν σημαντικό διεθνή ‘παίκτη’”.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε: “Η εταιρεία μας, μέσα στις δύο αυτές δεκαετίες, έχει επιτύχει πολλά τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι οικονομικές εξελίξεις όπως επίσης και τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, αποτέλεσαν βάση για τον συνεχή εμπλουτισμό των προϊόντων και των υπηρεσιών μας όπου μέσα από μεθοδικές ενέργειες, έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε τον Όμιλο Liknoss, ως κορυφαίο πάροχο συστημάτων κρατήσεων και μία από τις σημαντικότερές εταιρίες στον κλάδο της ακτοπλοΐας σε όλη την Ευρώπη”. Στο τέλος της ομιλίας του, ο CEO της Liknoss Group επισήμανε ότι η εταιρεία πλέον είναι σε θέση να συνεχίσει και να ενδυναμώσει την ανοδική της πορεία και για την επόμενη 20ετία μέσα από καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα και πλατφόρμες τοποθετώντας τον πήχη ψηλά με μοναδικό στόχο την κορυφή.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Ανδρέας Ευαγγελάτος, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος από το βήμα της εκδήλωσης ανέλυσε τις τάσεις της αγοράς και του digital transformation. Από την πλευρά του ο κ. Αθανάσιος Δόσης, εμπορικός διευθυντής της Liknoss, επικεντρώθηκε στο μοναδικό οικοσύστημα της εταιρείας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Liknoss, καθώς επίσης και τις νέες τάσεις στον κλάδο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top