Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΔιπλή περιβαλλοντική βράβευση του ‘Skyros Project’
Περιβάλλον και τουρισμός

Διπλή περιβαλλοντική βράβευση του ‘Skyros Project’

Το πρόγραμμα 'ΣΚΥΡΟΣ»' υλοποιείται στο λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου από το 2015 μέχρι σήμερα έχοντας καθιερώσει την ετήσια πρακτική άσκηση φοιτητών στο λιμάνι, την έρευνα, την ετήσια διενέργεια παρατηρητηρίων τουρισμού και θαλάσσιου τουρισμού, την ίδρυση και ετήσια λειτουργία της μοναδικής στη χώρα ακαδημίας περιβαλλοντικών εκπαιδευτών, την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε παιδιά 6-13 ετών.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου και στην αίθουσα «Αβέρωφ» του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τιμήθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα της συνεργασίας του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου @Skyros Port και των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Δυτικής Αττικής «Skyros Project».

Ο θεσμός BRAVO 2019, αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από επιχειρήσεις, οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας πολιτών που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο.

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ επιδιώκουν να συμβάλουν στην προβολή και στην αναγνώριση της έμπρακτης και αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας των φορέων της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων, των επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων και των μέσων ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα «ΣΚΥΡΟΣ» υλοποιείται στο Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου από το 2015 μέχρι σήμερα έχοντας καθιερώσει την ετήσια πρακτική άσκηση φοιτητών στο λιμάνι, την έρευνα, την ετήσια διενέργεια παρατηρητηρίων τουρισμού και θαλάσσιου τουρισμού, την ίδρυση και ετήσια λειτουργία της μοναδικής στη χώρα ακαδημίας περιβαλλοντικών εκπαιδευτών, την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε παιδιά 6-13 ετών.

Πραγματοποιούνται εργασίες και έρευνες με βάση το νησί της Σκύρου οι οποίες βραβεύονται και προβάλλονται σε διεθνή συνέδρια, έχουν συμμετοχές σε περιβαλλοντικούς διαγωνισμούς με δεκάδες εθνικές βραβεύσεις και κατακτήσεις πρώτων διεθνών βραβείων (ένα παγκόσμιο 2016 & ένα πανευρωπαϊκό 2018), ένα σύνολο πρωτοβουλιών οι οποίες προάγουν τις περιβαλλοντικές δράσεις και προβάλλουν τη Σκύρο στο εθνικό και διεθνές περιβάλλον.

Παράλληλα το Λιμάνι της Σκύρου κατοχυρώνει διαρκή προβολή και καινοτομία ενώ έχει αποκτήσει και κατακτήσει, πέραν άλλων απαιτούμενων, τις προϋποθέσεις για περιβαλλοντικές διακρίσεις και πιστοποιήσεις, όπως η συμμετοχή του στο δίκτυο των 115 ευρωπαϊκών οικολογικών λιμένων ECO PORTS, τη λήψη Γαλάζιων σημαιών στο τουριστικό του καταφύγιο, την ανάπτυξη συνεργασιών με αλλά 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα, και φυσικά την εδραίωση του στον ελλαδικό Χώρο ως λιμάνι πρότυπο – οδηγός των καλών πρακτικών που πρέπει να εφαρμόζονται στο σύνολο του λιμενικού συστήματος της χώρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024