Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

ITB Berlin and IPK: Αύξηση του εξερχόμενου τουρισμού από Γερμανία, σε πτώση όμως η Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Δεκέμβριος 2019, 10:18

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους ο εξερχόμενος τουρισμός της Γερμανίας παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 2% με μεγάλο κερδισμένο την Τουρκία, ενώ η Ελλάδα σημείωσε πτώση.


Σύμφωνα με την έρευνα World Travel Monitor της IPK International που καταγράφει τις τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού, μετά από την κάμψη που είχε παρουσιάσει ο εξερχόμενος τουρισμός από τη Γερμανία, φέτος άρχισε να ανακάμπτει σημειώνοντας αύξηση 2%. Η Γερμανία, μετά τις ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο και σίγουρα η μεγαλύτερη της Ευρώπης. 
 
Η Τουρκία έγινε και πάλι για το καλοκαίρι του 2019, η πιο δημοφιλής χώρα για διακοπές για τους Γερμανούς. Έτσι, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους ο εξερχόμενος τουρισμός στην Τουρκία από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14%, ενώ προς την Ισπανία αυξήθηκε μόνο κατά 2%. Αντίθετα, οι αριθμοί επισκεπτών από τη Γερμανία στην Ελλάδα και την Κροατία υποχωρούν, κατά 5% και 4% αντίστοιχα.
 
Αύξηση επίσης σημείωσε και ο τουρισμός των city breaks κατά 8%, ενώ μειώθηκαν τα καλοκαιρινά ταξίδια των Γερμανών στα βουνά.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top