Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςITB Berlin and IPK: Αύξηση του εξερχόμενου τουρισμού από Γερμανία, σε πτώση όμως η Ελλάδα
Τάσεις

ITB Berlin and IPK: Αύξηση του εξερχόμενου τουρισμού από Γερμανία, σε πτώση όμως η Ελλάδα

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους ο εξερχόμενος τουρισμός της Γερμανίας παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 2% με μεγάλο κερδισμένο την Τουρκία, ενώ η Ελλάδα σημείωσε πτώση.

Σύμφωνα με την έρευνα World Travel Monitor της IPK International που καταγράφει τις τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού, μετά από την κάμψη που είχε παρουσιάσει ο εξερχόμενος τουρισμός από τη Γερμανία, φέτος άρχισε να ανακάμπτει σημειώνοντας αύξηση 2%. Η Γερμανία, μετά τις ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο και σίγουρα η μεγαλύτερη της Ευρώπης. 
 
Η Τουρκία έγινε και πάλι για το καλοκαίρι του 2019, η πιο δημοφιλής χώρα για διακοπές για τους Γερμανούς. Έτσι, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους ο εξερχόμενος τουρισμός στην Τουρκία από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14%, ενώ προς την Ισπανία αυξήθηκε μόνο κατά 2%. Αντίθετα, οι αριθμοί επισκεπτών από τη Γερμανία στην Ελλάδα και την Κροατία υποχωρούν, κατά 5% και 4% αντίστοιχα.
 
Αύξηση επίσης σημείωσε και ο τουρισμός των city breaks κατά 8%, ενώ μειώθηκαν τα καλοκαιρινά ταξίδια των Γερμανών στα βουνά.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024