Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Γρ. Τάσιος: 'Το 2020 αναμένεται να είναι μια χρονιά με πολλές προκλήσεις'

Τατιάνα Ρόκου - 27 Δεκέμβριος 2019, 10:51

Η Ελλάδα έχει μπει σε μια διαδικασία σταθερότητας τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στις αφίξεις αν και η βραχυχρόνια μίσθωση έχει φέρει μεγάλη ανατροπή στην αγορά, με πολλές μεν αφίξεις, αλλά όχι αντίστοιχο αριθμό διανυκτερεύσεων. Η ΠΟΞ αναμένει να δει ποιο θα είναι το πλαίσιο σε αυτόν τον τομέα από τον Ιανουάριο.


Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσιος, επισημαίνει ότι “το 2019 ήταν χρονιά διόρθωσης. Υπήρχαν προορισμοί που πήγαν αρκετά καλά, ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα και στο νότιο Αιγαίο ενώ η ενδοχώρα δεν είχε τις ίδιες πληρότητες. Το 2019 έχει σημαδευτεί από την πτώχευση της Thomas Cook η οποία έφερε ανατροπή σε οικονομικά δεδομένα ενώ ο κλάδος περιμένει ακόμη κάποια διαφορετική προσέγγιση από την κυβέρνηση όσον αφορά πάγια αιτήματά μας”.
 
Θα έλεγα ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια διαδικασία σταθερότητας τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στις αφίξεις. Ωστόσο, η βραχυχρόνια μίσθωση έχει φέρει μεγάλη ανατροπή στην αγορά, γι’αυτό παρατηρούμε πολλές αφίξεις, αλλά όχι αντίστοιχο αριθμό διανυκτερεύσεων. Αναμένουμε και σε αυτόν τον τομέα να δούμε ποιο θα είναι το πλαίσιο από τον Ιανουάριο. Να μπούμε δηλαδή, σε έναν πλαίσιο που όλοι θα πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί”, πρόσθεσε.
 
Αναφερόμενος στη νέα χρονιά, ο πρόεδρος της ΠΟΞ δήλωσε ότι το 2020 αναμένεται να είναι μια χρονιά με πολλές προκλήσεις. “Υπάρχει ο γεωπολιτικός παράγοντας. Η Τουρκία θέλει πολλούς τουρίστες, όπως και η Κύπρος. Την ίδια ώρα, βλέπουμε ότι η Βρετανία επανέρχεται στην αγορά παρά το Brexit, όπου φαίνεται να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Άλλωστε, οι Βρετανοί έχουν μια άλλη νοοτροπία, κλείνουν τα πακέτα από νωρίς και περιμένουμε στο προσεχές διάστημα αυτό να αυξηθεί περισσότερο. Η Γερμανία για τη νέα χρονιά φαίνεται να είναι σε μια ‘ύπνωση’ αν μου επιτραπεί η έκφραση, με την έννοια ότι ακόμη έχουμε πάρα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να αποκατασταθεί η μεγάλη αναστάτωση που έφερε η Thomas Cook”, πρόσθεσε ο κ. Τάσιος.
 
Ας ελπίσουμε ότι θα είναι μια χρονιά που θα δώσει τουλάχιστον τα ίδια νούμερα με πέρυσι. Αν και εμάς μας ενδιαφέρει πώς θα πάει η χώρα συνολικά και να φύγουμε από το μοντέλο ‘ήλιος - θάλασσα’. Για να γίνει αυτό όμως, χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη”, κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top