Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΤο 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία στις 21 Μαρτίου 2020
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Το 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία στις 21 Μαρτίου 2020

Με βασικό στόχο τα παραδοσιακά κρητικά προϊόντα να «κατακτήσουν» την τουριστική αγορά της Κρήτης και να μπουν στα ξενοδοχεία του νησιού, τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης αναλαμβάνουν δράση και πρωτοβουλίες με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων.

Το 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία, που θα γίνει φέτος στις 21 Μαρτίου 2020, θεωρείται κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά. 
 
Το φόρουμ έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών/μεταποιητών/προμηθευτών αγροτικών κρητικών προϊόντων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια παραγωγή, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της κρητικής διατροφής.
 
Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές. 
 
Το φόρουμ περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές/προμηθευτές αγροτικών κρητικών προϊόντων σε προκαθορισμένα ραντεβού. 
 
To Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνεται μια φορά ετησίως και κατά τη διάρκειά του πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο περισσότερες από 6000 εξατομικευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις. 
 
To Παγκρήτιο Φόρουμ έχει προκαλέσει αρκετές επιχειρηματικές συνεργασίες με αποτέλεσμα την υιοθέτηση της κρητικής κουζίνας στα τοπικά ξενοδοχεία και παράλληλα την παραγωγή προϊόντων με βαση τις προδιαγραφές των ξενοδοχείων. 
 
Το Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τα τρία Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024