Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμοί

Νησί Χαϊναν: Ιδανικός τόπος για γυρίσματα ταινιών και συνεδριακό τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Δεκέμβριος 2019, 14:40

Μετά την εκστρατεία προβολής στο παγκόσμιο στερέωμα το Νησί Χαϊνάν της Κίνας σταδιακά γίνεται ο αγαπημένος προορισμός για γύρισμα ταινιών, για συνεδριακό τουρισμό και για άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.


Το νησί Χαϊναν της Κίνας οργάνωσε εκστρατεία προβολής του τουριστικού του προϊόντος στην Ευρώπη και πέρασε τον Ιούλιο του 2018 και από την Αθήνα. Το αποτέλεσμα των επιτυχημένων προσπαθειών της ηγεσίας του τουρισμού του είναι ολοφάνερο αφού πολύ σύντομα κατάφερε να μπει στα ‘σαλόνια’ του συνεδριακού τουρισμού, αλλά και να γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών.
 
Η πόλη Σάνια, στο νότιο άκρο της νήσου Χαϊνάν της Κίνας είναι ένας τόπος διακοπών, γεμάτος παραλίες με καλοκαιρινές θερμοκρασίες όλο τον χρόνο. Σταδιακά γίνεται και τόπος φιλοξενίας μεγάλων διοργανώσεων, συνεδρίων και εκθέσεων, προσελκύοντας χιλιάδες νέους επισκέπτες στο θαυμάσιο τροπικό περιβάλλον της. Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Χαϊνάν φέρνει σ’ αυτό το νησί προσωπικότητες όχι μόνο από την Κίνα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Βρετανός σκηνοθέτης Σάιμον Γουέστ επισημαίνει:
 
Πρώτη φορά έρχομαι εδώ. Έχω ακούσει πολλά γι’ αυτό το όμορφο νησί. Ήθελα πολύ καιρό να έρθω. Αναζητώ ιδανικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για να γίνουν κινηματογραφικά γυρίσματα. Το νησί είναι φανταστικό. Είμαι χαρούμενος που ήρθα, ακόμη κι αν είναι μόνο για το φεστιβάλ. Σίγουρα όμως θα επιστρέψω για να γυρίσω κάποια ταινία”.
 
Η Σάνια φιλοξενεί πολλών ειδών διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων φεστιβάλ αλλά και μια διεθνή έκθεση γάμου, με στόχο την προσέλκυση ζευγαριών από όλο τον κόσμο για γαμήλιο τουρισμό. Το Mangrove, η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα της Σάνια, είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις. Οι μελλοντικές προοπτικές της περιοχής, σύμφωνα με τον Γιονγκ Σου, αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ξενοδοχείου είναι πολύ ενθαρρυντικές. “Μεγάλες διεθνείς εταιρίες θα φέρουν μελλοντικά περισσότερους εργαζόμενους εδώ και θα έχουμε περισσότερες πτήσεις. Η είσοδος και η έξοδός τους από τη χώρα θα γίνει πιο εύκολη. Οι ξενοδοχειακές μας δυνατότητες είναι πλέον ολοκληρωμένες. Προσελκύουν κυρίως ξένους επισκέπτες, και πιστεύουμε ότι οι διεθνείς εταιρίες θα επικεντρωθούν στη νήσο Χαϊνάν και την Σάνια ακόμη περισσότερο στο μέλλον”.
 
Πέρα από τα ξενοδοχεία, η Σάνια θα έχει σύντομα ένα νέο διεθνές συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο. Θα είναι έτοιμο το 2020 και θα μπορεί να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες του συνεδριακού τουρισμού. Το μεγάλο στοίχημα είναι οι Ασιατικοί Παράκτιοι Αγώνες που θα γίνουν στην Σάνια, τον Νοέμβριο του 2020, που θα προσελκύσουν 4.000 αθλητές από όλη την ήπειρο και θα συναγωνιστούν σε πολλά διαφορετικά σπορ, από το βόλεϊ μέχρι το kite surfing.
 
Μέσα από την φιλοξενία μιας πετυχημένης διοργάνωσης, η πόλη θα ζωντανέψει. Οι Ασιατικοί Παράκτιοι Αγώνες θα ενισχύσουν τον πολιτιστικό τουρισμό και την αθλητική δραστηριότητα στην Σάνια. Ταυτόχρονα, θα γίνουν έργα υποδομής, που θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα η πόλη μας. Όλοι θα δουν μια νέα Σάνια”, τονίζει ο Καϊζόνγκ Γιε, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Δημοτικής Κυβέρνησης της Σάνια.


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της νήσου Χαϊναν στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2018|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top