Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Απεργία της Germanwings στη Γερμανία, ακυρώθηκαν περίπου 180 πτήσεις

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Δεκέμβριος 2019, 14:11

Περίπου το 15% των πτήσεων της Eurowings θα πρέπει να ματαιωθούν.


Περίπου 180 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα στη Γερμανία λόγω απεργίας του προσωπικού καμπίνας στη low cost θυγατρική εταιρεία της Lufthansa, την Germanwings.

Την περασμένη Παρασκευή το συνδικάτο UFO, που εκπροσωπεί το προσωπικό καμπίνας προκήρυξε τριήμερη απεργία (από χθες στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης) στη Germanwings, η οποία λειτουργεί για λογαριασμό της Eurowings, της εταιρείας χαμηλού κόστους που είναι θυγατρική του ομίλου Lufthansa- υποστηρίζοντας ότι στις συνομιλίες με τη διοίκηση της Lufthansa έχει επιτευχθεί μικρή πρόοδος.

Ο πρόεδρος του UFO, Daniel Flohr, δήλωσε ότι η απεργία μπορεί και να παραταθεί.

Περίπου το 15% των πτήσεων της Eurowings θα πρέπει να ματαιωθούν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Lufthansa. “Πρώτα ματαιώθηκαν 35 πτήσεις, έπειτα 54, τώρα 170, πράγμα που σημαίνει ότι η Germanwings θα διαχειριστεί μόνο το 7% των αρχικά σχεδιασμένων πτήσεών της σήμερα”, δήλωσε εκπρόσωπος του UFO.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Eurowings, η πλειονότητα των πτήσεων που ματαιώθηκαν είναι εσωτερικές. Όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν έλαβαν εισιτήρια τρένου για να μεταβούν στον προορισμό τους ή μια θέση σε πτήσεις με άλλες θυγατρικές της Lufthansa.

Εκτός από τις πτήσεις εντός Γερμανίας, επηρεάστηκαν και κάποιες σε Αυστρία και Ελβετία, ενώ τα αεροδρόμια που αντιμετώπισαν το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα Cologne-Bonn, Munich, Hamburg και Berlin-Tegel.

Η διαμάχη του συνδικάτου με τη διοίκηση αφορά, μεταξύ άλλων, τις εργασιακές συνθήκες και τα μισθολογικά αιτήματα 22.000 ιπταμένων υπαλλήλων.

Τον περασμένο Νοέμβριο το UFO πραγματοποίησε δύο ημέρες απεργία, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί μια στις πέντε πτήσεις και να επηρεαστούν περίπου 180.000 επιβάτες, ενώ το κόστος για την αεροπορική εταιρεία ήταν 10-20 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα, απεργίες του προσωπικού καμπίνας της Lufthansa προκάλεσαν συνολικά τη ματαίωση 1.500 πτήσεων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top