Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΙστορικό ρεκόρ 11 εκατ. επιβατών στα κυπριακά αεροδρόμια το 2019
Αερομεταφορές

Ιστορικό ρεκόρ 11 εκατ. επιβατών στα κυπριακά αεροδρόμια το 2019

Ο ανασχεδιασμός πολλών δημόσιων χώρων των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου εστιάζει στην παροχή μιας αναβαθμισμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας, αλλά και μιας πολυεπίπεδης 'αίσθησης της Κύπρου' στους επισκέπτες, μέσα από εγκαταστάσεις που παραπέμπουν στην ιστορία και τη φύση του νησιού.

Το 2019 ολοκληρώνεται με νέο ιστορικό ρεκόρ για την επιβατική κίνηση στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, καθώς για πρώτη φορά η διέλευση των επιβατών ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα, έως το τέλος του χρόνου, αναμένεται να έχουν ταξιδέψει από και προς τα δύο αεροδρόμια περισσότεροι από 11,3 εκατ. επιβάτες, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, με την αύξηση στην επιβατική κίνηση να ξεπερνά το 60% από το 2013 μέχρι σήμερα.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας για τον εορτασμό του νέου αυτού ρεκόρ, στην παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσου, του υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου, βουλευτών θεσμικών φορέων και επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, η Hermes Airports παρουσίασε βίντεο με όλα όσα επιτύχει από το 2006, όταν ανέλαβε τη διαχείριση και ανάπτυξη των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, έχοντας επενδύσει πέραν των 640 εκατ. ευρώ. Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο υπουργός Μεταφορών, αφού συνεχάρη την Hermes Airports και όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των αερολιμένων, έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά στον τομέα των αερομεταφορών, που ωστόσο για την Κύπρο, χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται, είχε θετικά αποτελέσματα. Εξέφρασε δε τη δέσμευση της κυβέρνησης για υποστήριξη της ανάπτυξης των αερομεταφορών, μέσα από διμερείς αεροπορικές συμφωνίες και μνημόνια συναντίληψης.

Από την πλευρά της, η ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια της Hermes Airports, κα Ελένη Καλογήρου, ανέφερε πως το ρεκόρ των 11 εκατ. επιβατών είναι η αφετηρία για τη νέα εποχή. “Ο προγραμματισμός μας γίνεται με γνώμονα και τη σταδιακή μείωση της εξάρτησής μας από κορεσμένες αγορές, διευρύνοντας όλο και περισσότερο τη συνδεσιμότητα της Κύπρου προς νέους προορισμούς και δημιουργώντας τουριστικά ρεύματα από χώρες όπου προηγουμένως καταγράφαμε πενιχρή παρουσία”, πρόσθεσε. Επισήμανε δε και τη σημασία της εφαρμογής, από την ερχόμενη χρονιά, της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό, καθώς και η νέα ταυτότητα της Κύπρου.

Η κα Καλογήρου αναφέρθηκε επίσης στο διπλό έργο ανασχεδιασμού πολλών δημόσιων χώρων των δύο αεροδρομίων, το οποίο εστιάζει στην παροχή μιας αναβαθμισμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας, αλλά και μιας πολυεπίπεδης “αίσθησης της Κύπρου” στους επισκέπτες, μέσα από εγκαταστάσεις που παραπέμπουν στην ιστορία και τη φύση του νησιού.

Εξάλλου, η ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια της Hermes Airports περιέγραψε τους σχεδιασμούς για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των δύο αεροδρομίων, στους οποίους ξεχωρίζει η δέσμευση που η διαχειρίστρια εταιρεία ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι για μηδενική εκπομπή ρύπων διοξειδίου του άνθρακα από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έως το 2050 (Συμφωνία NetZero 2050). Ήδη, η Hermes Airports έχει διαπιστευτεί με το υψηλότερο Επίπεδο του Πιστοποιητικού ACA Level 3+, για τη μείωση στον μέγιστο δυνατό βαθμό της εκπομπής ρύπων από τις εγκαταστάσεις της, ενώ για το 2020 δρομολογεί τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων τα οποία θα παράγουν το 25% και 30% των ενεργειακών αναγκών του αεροδρομίου Λάρνακας και Πάφου αντίστοιχα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024