Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΗ Κύπρος αντιμέτωπη με καμπάνια τουριστικού μποϋκοτάζ
Προορισμός

Η Κύπρος αντιμέτωπη με καμπάνια τουριστικού μποϋκοτάζ

19χρονη Βρετανίδα καταδικάστηκε τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, επειδή απέσυρε τη δήλωσή της 10 ημέρες μετά την αναφορά του φερόμενου βιασμού τον Ιούλιο του 2019.

Σε εξέλιξη βρίσκεται online εκστρατεία (στo twitter) που παροτρύνει τους τουρίστες να μποϊκοτάρουν την Κύπρο μετά την καταδίκη μιας 19χρονης Βρετανίδας για ψευδή ομολογία ομαδικού βιασμού. Το hashtag #BoycottCyprus ξεκίνησε στο twitter ως απάντηση στην ετυμηγορία του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου την περασμένη Δευτέρα.

Η μητέρα της γυναίκας υποστήριξε την εκστρατεία, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η Αγία Νάπα, όπου διέμεινε η κόρη της όταν συνέβη η εικαζόμενη επίθεση, δεν είναι ασφαλής προορισμός.

Η 19χρονη από το Derbyshire καταδικάστηκε τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, επειδή απέσυρε τη δήλωσή της 10 ημέρες μετά την αναφορά του φερόμενου βιασμού τον Ιούλιο του 2019. Η Βρετανίδα πήγε στην αστυνομία και δήλωσε ότι είχε βιαστεί από 12 Ισραηλινούς άνδρες στην Αγία Νάπα, όπου και εργαζόταν για την καλοκαιρινή περίοδο. Η γυναίκα υποστήριξε ότι είχε αναγκαστεί να αποσύρει τη δήλωσή της μετά από ώρες ανάκρισης και χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο.

Μετά την ανάκληση της δήλωσής της, οι Ισραηλινοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους και κατηγορήθηκαν μόνο με το αδίκημα της δημόσιας όχλησης.

Οι υποστηρικτές της θεωρούν ότι ο δικαστής στη δίκη δεν άκουσε κανένα στοιχείο σχετικά με το αν ο βιασμός είχε πραγματι γίνει ή όχι.

Μιλώντας για την Αγία Νάπα, η μητέρα της δήώσε στο πρόγραμμα του BBC Radio 4: “Ο τόπος δεν είναι ασφαλής, δεν είναι απολύτως ασφαλής. Και αν πάτε να αναφέρετε κάτι που σας συνέβη, είτε θα γελάσουν μαζί σας, όπως εγώ πιστεύω, ή, στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να σας συμβεί κάτι όπως αυτό που συνέβη στην κόρη μου”.

Η γυναίκα, η οποία λέγεται ότι πάσχει από μετατραυματική διαταραχή άγχους (PTSD), θα καταδικαστεί στις 7 Ιανουαρίου και θα αντιμετωπίσει έως και 12 μήνες στη φυλακή. Οι υποστηρικτές της σχεδιάζουν προσφυγή, αλλά λένε ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Η ιστοσελίδα του GoFundMe έχει συγκεντρώσει πάνω από 80.000 λίρες στερλίνες για να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Μετά τη δικαστική απόφαση της Δευτέρας, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στις κυπριακές αρχές, περιγράφοντάς το ως “εξαιρετικά δυσάρεστο” και ότι το θέμα θα τεθεί στις κυπριακές αρχές. Από την πλευρά της η κυπριακή κυβέρνηση, διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στο δικαστικό σύστημα της χώρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024