Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινό ενδιαφέρον Ελλάδας και Μόσχας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα

Κοινό ενδιαφέρον Ελλάδας και Μόσχας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα

Το ενδιαφέρον του Πατριαρχείου της Μόσχας, για τον θρησκευτικό τουρισμό στην Ελλάδα, εξεδήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιος Β΄ προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλο, με […]

Το ενδιαφέρον του Πατριαρχείου της Μόσχας, για τον θρησκευτικό τουρισμό στην Ελλάδα, εξεδήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιος Β΄ προς<...> τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Μόσχα για τη διεθνή τουριστική έκθεση MITT<.>.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τα μνημεία της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα και για το ενδιαφέρον που υπάρχει να τα επισκεφθούν Ρώσοι πιστοί, ώστε να τα γνωρίσουν από κοντά.

Για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μικτή επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να εκπονήσει ένα σχέδιο προετοιμασίας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση πραγματοποίησης, το Φθινόπωρο στην Ελλάδα ευρωμεσογειακού συνεδρίου για τον θρησκευτικό – προσκυνηματικό τουρισμό.

Στο συνέδριο, που θα γίνει στην περιοχή της Ολυμπίας με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, θα κληθούν να λάβουν μέρος οι υπουργοί Τουρισμού όχι μόνο της Μεσογείου, αλλά και των Παρευξείνιων χωρών.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να ακουσθούν εισηγήσεις και να συζητηθούν τρόποι συνεργασίας για τη σύνταξη τουριστικών οδηγών και άλλων πρωτοβουλιών για την από κοινού αντιμετώπιση θεμάτων, που φορούν στην ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων στην περιοχή και την προστασία της θρησκευτικής έκφρασης, ιδιαίτερα των μειονοτήτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024