Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Ανοίγει και πάλι η Πυραμίδα του Djoser στην Αίγυπτο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Ιανουάριος 2020, 14:10

Η πυραμίδα κατασκευάστηκε πριν από 4.700 χρόνια για να αποτελέσει τον τάφο του Φαραώ Djoser.


Το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, ανοίγει για πρώτη φορά και πάλι μία από τις παλαιότερες πυραμίδες της Αιγύπτου η Πυραμίδα του Djoser, μετά την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασής της.

Την ανακοίνωση έκανε ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, Mostafa Waziri. “Αυτό είναι ένα από τυα πιο σημαντικά πρότζεκτ που έχουν ολοκληρωθερί από ο Υποτυργελίο Αρχαιοτήτων, γιατί πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες πυραμίδες του κόσμου” δήλωσε ο Waziri, προσθέτοντας ότι τα έργα της αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2006, σταμάτησαν το 2011 και άρχισαν και πάλι το 2013.

Η απόφαση αυτή αποβλέπει σε ένα γενικότερο σχέδιο του Υπουργείου Αρχαιοτήτων για την προστασία και τόνωση των ιστορικών τοποθεσιών της Αιγύπτου, σύμφωνα με τα αιγυπτιακά ΜΜΕ.  Στην πυραμίδα αυτή που κατασκευάστηκε πριν από 4.700 χρόνια για να αποτελέσει τον τάφο του Φαραώ Djoser, έχει αποκατασταθεί η εξωτερική της πρόσοψη, η οποία θα φωτιστεί κατάλληλα, με μελέτη Βρετανών επιστημόνων και τεχνικών.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top